Samsung predstavio tri nova pametna telefona, ali svu je pozornost privukao A80

Samsung je službeno predstavio tri nova modela serije Galaxy A - A20e, A40 i A80.

Martina Čizmić | 11.04.2019. / 09:05

Samsung Galaxy A80 (Foto: Samsung)

Samsung je predstavio tri nova pametna telefona serije Galaxy A - A20e, A40 te oduševio okupljene neobičnim A80.

Samsungovu seriju Galaxy A karakteriziraju vrhunska tehnologija i inovacije te napredne značajke koje ih razlikuju od ostalih, dok današnjoj generaciji omogućuju da za uložen novac dobiju najbolje od onoga što im je potrebno – vrhunski zaslon, najbolju kameru i najsnažniju bateriju, rekao je Hadrian Baumann, viši potpredsjednik i voditelj prodaje u tvrtki Mobile Electronics Europe.

Novu seriju Galaxy A tako čini čak šest različitih pametnih telefona pa korisnici mogu odabrati onaj koji najbolje odgovara njihovu načinu života i platežnim mogućnostima.

Zvijezda serije Galaxy A - A80

Galaxy A80 nudi uvjerljive inovacije: zadivljujući zaslon, prvu Samsungovu revolucionarnu rotirajuću kameru i inteligentnu bateriju.

Omogućuje korisnicima da neprimjetno zabilježe svijet oko sebe pomoću tri kamere koje se automatski pojavljuju sa stražnje strane pametnog telefona i okreću se kada korisnici odaberu način rada za selfie u aplikaciji kamere.

Samsung Galaxy A80 (Foto: Samsung)

Inovativni mehanizam kamere pruža izvanredno iskustvo trostrukog fotoaparata s objektivom visoke razlučivosti, sprijeda i straga. S glavnom kamerom od 48 MP korisnici mogu fotografirati živopisne fotografije danju i noću. 3D dubinska kamera na Galaxy A80 omogućuje Live Focus videozapise, skenirajući objekte za mjerenje dubine. Također ima ugrađeni ultraširokokutni objektiv s istim kutom gledanja kao i ljudsko oko.

Značajka Super Steady videokorisnicima olakšava snimanje sadržaja uz mogućnost stabilizacije videozapisa. Ovaj pametni telefon posjeduje i druge inteligentne značajke kamere, kao što je optimizator scene koji prepoznaje i poboljšava do 30 scena te značajku Flaw Detection koja automatski identificira propuste prije fotografiranja kako korisnici nikada ne bi propustili savršen kadar.

A80 ima novi Infinity zaslon - 6,7-inčni FHD+ Super AMOLED  koji donosi sadržaj u živopisnim detaljima, omogućujući korisnicima da u potpunosti „urone“ u svaku igru, video, fotografiju i priču.

Baterija od 3700 mAh i superbrzo punjenje od 25 W na Galaxy A80 omogućuju korisnicima dužu povezanost i više slobode, dopuštajući im da brzo napune svoj pametni telefon kako ne bi ništa propustili. Galaxy A80 također ima inteligentnu bateriju koja uči dnevnu rutinu i obrasce korištenja aplikacija kako bi optimizirala potrošnju energije telefona. Adaptive Power Saving Mode (način prilagodljive štednje energije) omogućuje korisnicima da budu sigurni da pametna baterija radi najučinkovitije za najbolje performanse.

Intelligent Performance Enhancer za Galaxy A80 ima softver za optimizaciju performansi s AI koji prilagođava bateriju, CPU i RAM uređaja na temelju jedinstvene uporabe, pomažući pametnom telefonu da radi brže i da brže pokreće aplikacije kada ih korisnici trebaju.

Telefoni po mjeri Europljana

Kako bi zadovoljio potrebe korisnika na europskom tržištu, Samsung uvodi Galaxy A20e i A40 s vrhunskim inovacijama, uobičajenima za seriju A, ali s manjim zaslonom koji odražava snažan trend u prodaji kompaktnih uređaja u Europi.

Samsung Galaxy A20e (Foto: Samsung)

Galaxy A20e

Galaxy A20e ima 5,8-inčni Infinity-U zaslon, pruža dugotrajnu izvedbu te je dizajniran kako bi održao korak sa svakodnevnim zahtjevima. Opremljen snažnom baterijom kapaciteta 3000 mAh,  dok tehnologija brzog punjenja od 15 W znači da je samo kratko punjenje dovoljno za ponovno pokretanje.

Samsung Galaxy A40 (Foto: Samsung)

Galaxy A40

Galaxy A40 namijenjen je onima koji istovremeno žele kompaktni oblik uz nepromijenjeni doživljaj gledanja i vrhunske performanse. Uz to, 5,9-inčni Infinity-U zaslon od ruba do ruba korisnicima nudi neprekinuti vizualni doživljaj. Bez obzira na to radi li se o streamingu ili igranju videoigara, Full HD+ AMOLED zaslon pruža izvanrednu kvalitetu slike i jasnoću. Galaxy A40 karakterizira i napredna tehnologija - dvostruka kamera koja omogućuje širokokutne snimke do 123°, inteligentni optimizator scene koji donosi najbolje iz svake fotografije te snažna prednja kamera od 25 megapiksela.

Novi uređaji iz serije Galaxy A u Hrvatskoj se očekuju u svibnju, kada će biti poznate i njihove konačne cijene.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti