Samsung priprema najjeftiniji savitljivi smartphone

Najjeftiniji Samsungov savitljivi pametni telefone trebao bi raditi na najjačem hardveru, no navodno će imati manji prednji ekran, manje memorije za pohranu te neće imati podršku za 5G.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.05.2020. / 10:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vjerojatno glavni razlog zbog kojeg većina ljudi prilikom odabira novog pametnog telefona i ne pomišlja na kupovinu uređaja sa savitljivim ekranom jest cijena. Prvi modeli stajali su i više od 2000 dolara, a iako su cijene posljednjih modela poput Motorolina Razra i Samsungova Galaxyja Flip Z niže, ti su uređaji i dalje preskupi za prosječne korisnike.

Slika nije dostupna Nasljednik Galaxy Folda stiže u srpnju

Toga su svjesni i u mobilnim kompanijama te uskoro možemo očekivati uređaj čija će se cijena približiti granici od tisuću dolara. Na takvom telefonu navodno radi Samsung te će ga predstaviti kao Galaxy Fold Lite. Fold je prvi Samsungov telefon sa savitljivim ekranom i dosad smo čitali glasine o njegovu nasljedniku, modelu Galaxy Fold 2, no u posljednje vrijeme mrežom se šire informacije o jeftinijoj, tj. lite verziji.

Prema tim glasinama, koje, naravno, nisu potvrđene iz Samsunga, jeftiniji Fold trebao bi koristiti tehnologije i dijelove kakvi su se koristili u telefonima 2018. i 2019. godine, ali i 2020. godine. Također, Fold Lite trebao bi imati i manji vanjski ekran, ne treba razmišljati o podršci za 5G, imat će samo 256 GB memorije, no dobra je vijest što Samsung neće štedjeti kada je procesor u pitanju. Naime, prema informacijama sa stranice 9to5 Google, Fold Lite pokretat će posljednja i najjača generacija procesora Snapdragon(865).

Slika nije dostupna Prodaja bolja od očekivane: Samsung povećava prodaju preklopnog telefona Galaxy Z Flip

Ipak, najjači adut telefona trebala bi biti cijena, a ona bi navodno trebala iznositi 1100 dolara. To je i dalje skupo, no mnogo je pristupačnije u odnosu na dvije i više tisuća dolara, koliko su stajali prvi prošlogodišnji modeli pametnih telefona. Osim jeftinije verzije, od Samsunga ove godine očekujemo i pravog nasljednika modela Fold koji bi trebao donijeti veći prednji ekran u odnosu na prošlogodišnji model te najjači hardver na tržištu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti