Samsungov glasovni asistent dostupan na sve većem broju uređaja

Uskoro će i Samsungovi robotski usisavači i pećnice dobiti podršku za glasovnog asistenta Bixby.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.05.2018. / 16:45

Samsung Bixby (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Samsung namjerava proširiti broj svojih uređaja s kojima će korisnici moći upravljati glasom, pa će tako do kraja godine i njihovi robotski usisavači i pećnice dobiti podršku za glasovnog asistenta Bixby. Glasovni asistenti trenutno su jedan od najvećih tehnoloških trendova, a iako su najpopularniji u pametnim telefonima i pametnim zvučnicima poput Echoa ili Googlea Home, koriste se i u brojnim drugim kućanskim uređajima.

Tako je npr. Samsung na ovogodišnjem Consumer Electronic Showu najavio lansiranje televizora, frižidera i perilica za robu s Bixbyjem, a glasine kažu kako za lansiranje novog modela iz serije Galaxy Note planiraju i novu verziju tog glasovnog asistenta – Bixby 2.0.

Uskoro bi za veliki broj ljudi glasovno upravljanje kućanskim uređajima trebala postati normalna stvar te će u budućnosti sve više uređaja koje budemo kupovali biti pametno i s njima će se moći upravljati preko aplikacije ili glasom. Osim što će se njima moći upravljati glasom, ti će uređaji biti sve pametniji te će učiti navike korisnika – npr. nakon što korisnika probudi alarm pametnog telefona, kavomat će početi s pripremom kave, pametni zvučnik obavijestit će korisnika o temperaturi, stanju u prometu i slično.

Što se Samsunga tiče, predsjednik i izvršni direktor HS Kim rekao je na nedavnoj konferenciji za novinare u Seulu kako će Bixby u budućnosti "razvijati kao inteligentni i personalizirani servis", a iz kompanije su najavili i još neke novitete s Bixbyjem, poput promjena u Family Hubu.

Npr. Bixby će prepoznavati različite glasove, pa će po tome ljudima davati informacije o njihovu dnevnom rasporedu i slično, frižiderima će se moći narediti da naprave listu namirnica koje nedostaju, klimatizacijskim uređajima upravljat će se jednostavnim naredbama (npr. bit će dovoljno reći da je vruće za paljenje klime), perilice će same predlagati najbolje programe za pranje robe, ovisno o vrsti robe itd.

Također, više se opcija može aktivirati jednom komandom, npr. kada kažete Bixbyju "laku noć", taj glasovni asistent može ugasiti TV, isključiti klimu i obaviti druge radnje koje korisnici unaprijed odrede.

Izvor: SamMobile

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti