Savršeno za sve nove roditelje: Pametni krevetić koji će uz pomoć umjetne inteligencije uspavati bebe

Umjetna inteligencija uči djetetove navike – način i brzinu ljuljanja, glazbu na koju reagira itd. i to primjenjuje kako bi krevetić uspavao bebu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.01.2021. / 14:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedna od stvari nakon rođenja djece s kojom se možete pozdraviti jest – spavanje. Rijetki su oni čije bebe mogu same zaspati te spavati većinu ili cijelu noć bez buđenja te su prvi mjeseci, a nekima i puno duže vremena, obilježeni s dugim uspavljivanjima svojih mališana te njihovim konstantnim buđenjima i pokušajima uspavljivanja tijekom cijele noći.

Slika nije dostupna Ovaj robotski pas naučio je obraniti se od čovjeka korištenjem umjetne inteligencije

Ponekad u pomoć uskoče dadilje ili baka-servis, no čini se da bi u budućnosti roditeljima s bebama i malom djecom mogla pomoći – umjetna inteligencija. Kompanija Cradlewise najavila je pametni krevetić za bebe s naprednom tehnologijom, uključujući i AI. Iznad krevetića nalaze se ekran i kamera putem koje roditelji mogu provjeravati dijete kada nisu u sobi, kao i zvučnik za puštanje uspavanki. Također, kamera prati pokrete djeteta i analizira spavanje, a podatke o analizi sna šalje roditeljima na aplikaciju.

Pored toga, krevetić ima i mehanizam za ljuljanje s više brzina i načina ljuljanja. Ono što je zaista posebno jest da umjetna inteligencija uči obrasce ponašanja i spavanja djeteta te može prilagoditi krevetić njegovim navikama. Npr. koliko brzo se krevetić ljulja, koja glazba dijete smiruje itd. te jednom kada AI nauči djetetove obrasce ponašanja, to će iskoristiti za smirivanje i uspavljivanje bebe. Također, kada kamera po pokretima prepozna da bi se beba mogla probuditi, aktivira se lagano ljuljanje kreveta kako bi se ponovno uspavala, a kada zaspe, ljuljanje prestane.

Slika nije dostupna Još jedno veliko postignuće umjetne inteligencije: Riješena vrlo kompleksna jednadžba na polju kvantne kemije

Cradlewise trenutačno testira ovaj krevetić za bebe u SAD-u, a prema Engadgetu, moći će se prednaručiti za 3 mjeseca, no cijena po kojoj će se prodavati još nije poznata, iako nije teško zaključiti da neće biti jeftin.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti