Šef Applea otkrio u čemu je smisao života

Tim Cook smatra kako bi kako trebali prestati tražiti taj smisao života jer nam je on svima zajednički – "naš smisao života je služenje čovječanstvu"

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.04.2018. / 07:37

Tim Cook (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kada biste se mogli vratiti u prošlost, sa sadašnjim znanjem i iskustvom, kakve biste si savjete dali koji bi vam pomogli tijekom života? Ovo je pitanje postavljeno izvršnom direktoru Applea Timu Cooku prilikom snimanja emisije o tome kako je Apple "promijenio svijet" u suradnji Recodea i MSNBC-a koja će se emitirati sljedeći tjedan.

Radost je u putovanju

Odgovor koji bi on dao Timu Cooku u srednjoj školi jednostavan je i svi ga možemo primijeniti i na svoje živote – "radost je u putovanju". U jednom ranijem intervjuu rekao je kako ga je tome naučio Steve Jobs te u životu ne bi trebali biti usmjereni ostvarivanju nekog dalekog cilja, već je radost života upravo u putovanju, odnosno svim stvarima koje doživljavamo i u kojima uživamo tijekom života.

Cook se dotakao i smisla i svrhe života – dok je bio mlađi često je tražio smisao zašto je na ovoj planeti i koja je njegova misija, no nije ga mogao naći te se čak zabrinuo kako nešto nije u redu s njim. No, s vremenom je otkrio u čemu je stvar te je svima poručio kako bi trebali prestati tražiti taj cilj jer nam je on svima zajednički – "naš smisao života je služenje čovječanstvu".

Zato, umjesto da se pitamo koji je smisao naših života, trebali bi se svaki dan pitati o načinima na koji možemo služiti čovječanstvu te koji će biti naš dar čovječanstvu, rekao je Cook i dodao kako taj naš dar može biti naša strast ili naš način na koji možemo promijeniti svijet i poboljšati ga za druge ljude.

Što se Cooka tiče, on je ispunjenje svog smisla pronašao u Appleu za koji kaže da je kompanija čiji je cilj služiti čovječanstvu te je sretan što je danas dio te priče.

Izvor: Recode
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti