Šef Binancea smatra kako bi oporavak bitcoina mogao trajati godinama

Nemoguće je znati kako će se kretati cijene bitcoina, no Changpeng Zhao vjeruje u oporavak - kroz nekoliko mjeseci, ali možda i kroz nekoliko godina.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.06.2022. / 11:41

Changpeng Zhao. (Foto: Afp)

Nakon pesimističnih posljednjih mjeseci na tradicionalnim, ali i kriptoburzama, s ratom u Ukrajini i posljedicama pandemije koje će se osjećati još dugo vremena, brojni analitičari složni su da je pred investitorima u kripto teško razdoblje. Ta kriptozima, kako se često naziva ovakvo razdoblje kada su burze neko vrijeme u minusu, mogla bi potrajati dugo vremena, a svoje mišljenje o kretanju vrijednosti bitcoina i drugih kriptovaluta u nedavnom je intervjuu dao Changpeng Zhao.

Bitcoin (Foto:Thinkstock) Koliko će još pasti vrijednost bitcoina? Stručnjak za kriptovalute smatra da nismo blizu kraja pada

Osnivač i šef najveće burze za kripto na svijetu dao je zanimljiv pogled na vrijednost bitcoina. On kaže da je netko u 2018. ili 2019. rekao da će cijena bitcoina iznositi 20 tisuća dolara, ljudi bi bili jako sretni. Govoreći o posljednjem padu bitcoina, kaže kako je njegova najniža vrijednost i dalje u rangu s vrhuncem vrijednosti te kriptovalute od prije nekoliko godina, što ukazuje na to da industrija i dalje raste, dok su fluktuacije normalne.

No problem je što je u studenom prošle godine vrijednost najpopularnije kriptovalute dosegla skoro 70 tisuća dolara tako da trenutačna cifra od oko 20-ak tisuća dolara ne izgleda tako optimistično kao što bi izgledala prije 3-4 godine.

Također, mnogi su uložili u bitcoin kada je cijena bila puno veća tako da su sada u velikim minusima i gubicima. Što se tiče potencijalnog povratka na staro, Zhao kaže kako nitko ne može predvidjeti budućnost, no sigurno je da će trebati neko vrijeme dok se stvari vrate na staro. Vjerojatno će trebati nekoliko mjeseci ili nekoliko godina, rekao je

Bill Gates Bill Gates oštro kritizirao kripto i NFT: Smatra da su bazirani na “teoriji veće budale”

Dakle, svima koji su u bitcoin uložili u vrijeme kada je njegova vrijednost obarala rekorde, a to je početkom studenog prošle godine, trebat će možda godine dok opet budu na nuli. Naravno, s obzirom na to da je ovo tržište volatilno i nestabilno, pitanje je kako će situacija s bitcoinom i ostalim kriptovalutama izgledati za nekoliko godina. Njegova vrijednost možda još više potone, no ne treba isključiti niti mogućnost da bi mogla dosegnuti, ako ne i prebaciti vrijednost od 100 tisuća dolara, što su neki predviđali još prošle godine.

Izvor: The Independent 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti