Skoro 120 tisuća kuna: Ovo su najskuplji modeli Appleovog sata

Luksuzna verzija Appleovog sata namijenjena je samo onima dubljeg džepa te će cijena najskupljih modela ovog sata iznositi 17 tisuća dolara

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.03.2015. / 09:16

Skoro 120 tisuća kuna: Ovo su najskuplji modeli Appleovog sata

Na sinoćnjoj konferenciji za novinare u San Franciscu Tim Cook napokon je otkrio većinu informacija koje su nas zanimale o nadolazećem Appleovom satu. Korisnici u određenom broju zemalja poput SAD-a, Velike Britanije, Njemačke i drugima (još ne i u Hrvatskoj), Apple Watch moći će naručiti od 10. travnja, a njegova službena prodaja počet će dva tjedna poslije te ćemo u tom razdoblju saznati kolika će biti potražnja korisnika za ovim uređajem, odnosno hoće li ljubitelji ove kompanije danima i noćima kampirati ispred trgovina kako bi se što prije dokopali ovog gadgeta, kao što je to slučaj prilikom početka prodaje novih modela iPhonea. Također, sinoć smo saznali i više informacija o modelima i cijenama Appleovih satova pa će tako korisnicima biti dostupne tri verzije ovih gadgeta – Watch Sport s početnom cijenom od 349 dolara, klasični Apple Watch s početnom cijenom od 549 dolara te Watch Edition, luksuzna verzija za koju je Tim Cook na konferenciji rekao kako će njegova početna cijena iznositi 'od deset tisuća dolara'.

Na Appleovim stranicama objavljene su i dodatne informacije i sve cijene ovih gadgeta pa je tako vidljivo da će luksuzna verzija Appleovog sata biti dostupna u osam modela, s cijenama od 10, 12 i 15 tisuća dolara, odnosno cijena dva najskuplja modela iznosi čak 17 tisuća dolara. Riječ je o modelu 38mm 18-Karat Yellow Gold i 38mm 18-Karat Rose Gold, a Cook je rekao kako će luksuzni modeli Appleovog sata biti dostupni u ograničenim količinama te je jasno da su, s obzirom na cijenu, ovi modeli dostupni samo korisnicima dubljeg džepa kojima nije problem dati čak oko 120 tisuća kuna za (pametni) sat. Inače, neki tržišni analitičari očekuju da će Apple u prvih godinu dana prodati i do 30 milijuna svojih pametnih satova te da će zauzeti više od 50 posto ovog tržišta. Apple će najveću konkurenciju na smartwatch tržištu imati u Samsungu koji je već predstavio nekoliko modela svojih satova, Huaweiju čiji je nedavno predstavljeni pametni sat zadivio posjetitelje MWC-a (iako se čini da će ipak biti preskup za većinu korisnika), LG-u i Pebbleu koji je krajem veljače predstavio dva nova pametna sata čije su glavne prednosti u odnosu na većinu ostalih satova cijena, trajanje baterije te jednostavnost uporabe. 

Foto: Apple

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti