Slijede li velike promjene u Appleu? Glavna dizajnerica napušta kompaniju

Evans Hankey naslijedila je poziciju Jonyja Ivea prije 3 godine, a ime osobe koja će nju naslijediti još nije poznato.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.10.2022. / 09:35

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jony Ive je, uz Stevea Jobsa, godinama bio najprepoznatljivije ime Applea te upravo on potpisuje dizajn najpoznatijih uređaja ove tvrtke - od Macova i iPoda do iPhonea i iPada. Prije 3 godine Ive je napustio Apple i pokrenuo svoju kompaniju, koja je i dalje surađivala s Appleom.

Jony Ive i Tim Cook Najpoznatiji Appleov dizajner započeo je suradnju s Ferrarijem

Njegovo mjesto zauzela je Evans Hankey koja, iako nije bila javno poznata poput Ivea, bila je zadužena za dizajn većine proizvoda koje smo vidjeli posljednjih godina. Tijekom posljednje tri godine, Hankey je blisko surađivala s Alanom Dyeom koji je bio zadužen za razvoj softvera. On će ostati na svojoj poziciji i u budućnosti surađivati s novim glavnim dizajnerom kompanije.

Razlozi zbog kojih napušta kompaniju nisu poznati, a njen radni odnos ipak neće prestati odmah, već će na toj poziciji biti još pola godine. U službenoj objavi za javnost iz Applea su naglasili kako njihov dizajnerski tim okuplja kreativce diljem svijeta, dok njihov stariji dizajnerski tim ima snažne lidere s desetljećima iskustva: Evans planira ostati dok ne prođemo kroz tranziciju i želimo joj zahvaliti na njenom vodstvu i doprinosu.

Jony Ive Priprema se neko veliko iznenađenje? Dizajner najvažnijih Appleovih proizvoda pronašao novi posao

S obzirom na to da još nema informacija o njenom nasljedniku, pred Appleovim odjelom ljudskih resursa sada je težak zadatak pronalaženja osobe koja će biti zadužena za dizajn. Iako su mnogi mislili da bi se odlazak Ivea mogao odraziti na neke radikalnije promjene u dizajnu Appleovih proizvoda, do toga ipak nije došlo, no bit će svakako zanimljivo vidjeti hoće li s novom osobom koja će preuzeti ovu poziciju ipak nastupiti neke velike promjene ili će nastaviti sa sličnom dizajnerskom filozofijom na koju smo navikli od ove tvrtke.

Ova promjena, prema prvim podacima s burze, ne brine investitore jer je jučer cijena dionice porasla dva posto.

Izvor: 9to5Mac


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti