Priprema se neko veliko iznenađenje? Dizajner najvažnijih Appleovih proizvoda pronašao novi posao

Ive se proslavio dizajnom uređaja poput iMaca, iPhonea, iPada i drugih, a sada je dogovorio suradnju s kompanijom kojoj u prvom planu nije hardver, već - servisi.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.10.2020. / 16:04

Jony Ive (Foto: AFP)

Iako je Tim Cook godinama prvi čovjek Applea koji svoj posao obavlja fantastično, za mnoge, a pogotovo one koji kompaniju iz Cupertina prate malo duže, glavna poveznica s Appleom, nakon Stevea Jobsa je - Jony Ive. Dugogodišnji glavni dizajner kompanije koji stoji iza brojnih popularnih proizvoda s potpisom jabuke poput iMaca, iPhonea, iPada, Apple Watcha i drugih prošle je godine napustio Apple i osnovao vlastitu kompaniju.

Pogledajte vrlo rijedak intervju s šefom dizajna u Appleu, Jonyem Iveom Pogledajte vrlo rijedak intervju s šefom dizajna u Appleu, Jonyem Iveom

Ovaj tjedan objavljeno je s kim će Ive u budućnosti surađivati i s kim je potpisao "višegodišnju specijalnu suradnju" te je ime novog klijenta njegove kompanije iznenadilo mnoge. Naime, ne radi se o tvrtki u čijoj se jezgri poslovanja nalazi hardver, već - servisi. Riječ je o Airbnbu kojem bi, vjerojatno, suradnja s Iveom mogao biti dodatni plus prilikom skorašnjeg izlaska na burzu.

Kao i cijela industrija povezana s turizmom, putovanjima i smještajem, tako je i Airbnb upao u veliku krizu s početkom pandemije. Kriza ih je pogodila u prilično osjetljivom trenutku kada su se, nakon godina uspješnog poslovanja, pripremali za izlazak na burzu. Osim velikih minusa u poslovanju, Airbnb je zbog koronakrize morao otpustiti i 25 posto zaposlenih. Usprkos tome, prijavili su papire za izlazak na burzu, no neki detalji vezani uz točan datum i financijske brojke nisu poznati.

Jony Ive Dizajner legendarnih Appleovih proizvoda napušta kompaniju!

Ono što je poznato jest da će im u pokušaju oporavka u budućnosti pomoći Jony Ive. Među inim, bit će zadužen za redizajn stranice i aplikacije. Donijeli smo odluku o zajedničkoj višegodišnjoj suradnji s ciljem dizajniranja sljedeće generacije proizvoda i servisa Airbnba, objavio je izvršni direktor tvrtke Brain Chesky. Na što se to “nova generacija proizvoda i usluga odnosi”, nije poznato, no čini se kako bi nas Airbnb mogao iznenaditi s nekim novitetima ne samo kada su u pitanju servisi, nego možda čak i hardver.

Izvor: The Guardian
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti