Sljedeće godine Apple bi mogao predstaviti čak tri verzije pametnog sata

Osim nasljednika klasičnog modela Apple Watcha, spominju se i nasljednik modela SE, ali i potpuno novi izdržljivi sat s kućištem otpornim na ogrebotine i padove.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.12.2021. / 13:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Procurile su informacije o novim modelima pametnih satova koje Apple priprema za sljedeću godinu. Naravno, kao i svake godine, možemo očekivati novu generaciju klasičnog sata, nasljednika aktualnog modela Watch 7 koji će donijeti standardna hardverska poboljšanja, a možda i neke nove opcije - spominjali su se termometar, mjerač šećera u krvi itd.

Slika nije dostupna Nove generacije Appleova sata mjerit će šećer u krvi i tjelesnu temperaturu

No to je samo dio onog što možemo očekivati od Applea na ovom tržištu u 2022. godini jer, ako ćemo vjerovati poznatom analitičaru mobilne industrije čija su se predviđanja do sada više puta ostvarila, Marcu Gurmanu, Cookova kompanija priprema još dva modela Watcha. Jedan od tih modela trebao bi biti nasljednik modela SE koji je predstavljen u rujnu prošle godine i pokazao se prilično popularnim među ljubiteljima “jabuke”.

Iako nema sve opcije kao i modeli Watch 6 i posljednja sedmica (nema EKG-a, alway-on ekrana, senzora za praćenje zasićenja krvi kisikom), njegov je najjači adut cijena. Naravno, kako je riječ o Appleovom proizvodu, jasno je kako to nije jeftin uređaj, no ipak je cjenovno pristupačniji, a time i zanimljiviji većem broju ljudi. Osim informacije o predstavljanju ovog modela, Gurman nije objavio kakve sve novitete možemo očekivati, no jasno je kako će imati bolji hardver, neke dodatne opcije vezane uz fitness i zdravlje i vjerojatno će moderniji dizajn.

Puno zanimljivijom čini se najava potpuno novog modela Apple Watcha. Prema Gurmanu, to bi trebao biti robustan i izdržljiv uređaj koji će biti otporan na ogrebotine, padove i udarce, a prvenstveno će biti namijenjen sportašima i avanturistima. Konkretne detalje oko ovog sata - pod uvjetom da su ta predviđanja točna, vjerojatno ćemo saznati tek u rujnu, kada Apple tradicionalno predstavlja nove telefone i satove.

  Pametni satovi (Foto: Google) Još dva istraživanja potvrdila: Pametni satovi mogu pomoći u ranom otkrivanje zaraze koronavirusom

Ipak, treba naglasiti kako bi Cook već u ožujku trebao predstaviti novi model iPhonea SE tako da ne treba isključiti mogućnost da u isto vrijeme predstaviti i Apple Watch SE 2, kao i novi, izdržljivi sat.

Izvor: Trusted Reviews
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti