Soundwave tattoos - Zabilježite najdraži zvuk "zvučnom tetovažom"

Soundwave tattoos su prave tetovaže koje izgledaju poput zvučnog vala, a u kombinaciji s aplikacijom Skin Motion "ožive".

Martina Čizmić | 21.05.2017. / 08:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ljudi se tetoviraju stotinama godina. Nekima je to način za održavanje tradicije i kulture u kojoj odrastaju, drugima ukras tijela.

Međutim, posljednjih godina znanstvenici i inovatori rade na cijelom nizu tehnoloških tetovaža. Neke od njih svijetle, neke su osjetljive na dodir, a posljednja u nizu služi kao zvučna bilješka.

Radi se o "Soundwave tattoos" ili tetovažama zvučnog vala koje bilježe do jedne minute zvučnog zapisa u obliku tetovaže, koju je potom uz pomoć pametnog telefona i aplikacije Skin Motion moguće reproducirati. Ove "zvučne" tetovaže osmislio je tattoo umjetnik Nate Siggard.

Cijeli je postupak zapravo veoma jednostavan. Zvučni zapis koji želite trajno ovjekovječiti na svom tijelu treba učitati u Skin Motion aplikaciju koja će ju pretvoriti u vidljiv zvučni val. Potom odlazite do ovlaštenog Skin Motion tattoo majstora, koji će buduću tetovažu precrtati na kožu i tetovirati poput klasične tetovaže.

Tetovaža "oživi" i "zasvira" kad se pokrene Skin Motion aplikacija na pametnom telefonu koja ju skenira, identificira i reproducira.

Prva takva tetovaža sadržavala je dva zvuka, veoma draga njenom kreatoru. Glas njegove djevojke koja mu govori da ga voli i zvukove koje je ispuštalo njegovo četveromjesečno dijete.

Soundwave Tattoos bit će dostupne od lipnja 2017. godine, prvo u SAD-u, a ako bude zainteresiranih i šire.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti