Spoj knjige i tehnologije udahnuo je novi život omiljenom klasiku "Mali princ"

Tekstovi će biti interaktivni i u budućnosti nam dolaze knjige koje će biti u obliku računalnih igara.

Martina Čizmić | 20.05.2019. / 09:26

Knjiga Mali princ u proširenoj stvarnosti (Foto: Sanja Srdić)

Knjiga "Mali princ" jedan je od klasika svjetske književnosti koji je moguće čitati u bilo kojem trenutku u životu i svaki ju put doživjeti na potpuno drukčiji način.

Stoga ne iznenađuje što je upravo ova knjiga odabrana za ponešto drukčije, moderno izdanje. U izdanju Mozaik knjige, a uz podršku Samsunga prvi puta u Hrvatskoj Mali princ nudi proširenu stvarnost. Na određenim stranicama unutar knjige nalaze se crvene ruže koje, u kombinaciji s pametnim telefonom i posebnom aplikacijom, sve čitatelje vode u proširenu stvarnost, odnosno dodatne sadržaje kao što su glazba, igre i svijet maloga princa u 3D formatu.

Na promociji u zagrebačkoj knjižari Hoću knjigu sudjelovao je i novinar Dražen Tomić, koji je istaknuo kako je ovo prvi slučaj u Hrvatskoj u kojem kultna priča postaje digitalna.

Knjiga Mali princ u proširenoj stvarnosti (Foto: Sanja Srdić)

Tehnologija nam danas omogućuje da stvarnost postane drukčija, da knjiga više nije samo papir. Nova tehnologija udahnula je ovoj knjizi novi život. Treba istaknuti da ovdje tehnologija nije sama sebi svrha, ona ovdje samo proširuje priču i daje joj novi element, poručio je Tomić.

Proces nastajanja proširene stvarnosti dugotrajan je i kompliciran proces jer sadrži animacije i algoritme, rekao je Tomić i otkrio kako u budućnosti možemo očekivati knjige koje se služe virtualnom stvarnošću.

Tekstovi će biti interaktivni i u budućnosti nam dolaze knjige koje će biti u obliku računalnih igara. Tehnologija nam omogućuje mnogo veću kreativnost nego prije, zaključio je Tomić.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti