Sprema li Apple neugodno iznenađenje? Napokon su objavili informaciju koju su ljubitelji kompanije dugo čekali

Toliko očekivana Appleova konferencija održat će se u virtualnom izdanju sljedeći utorak, no na njoj Cook i ekipa možda neće predstaviti nove modele iPhonea.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.09.2020. / 11:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ljubitelji Applea s nestrpljenjem su iščekivali informacije iz kompanije oko datuma održavanja njihove standardne rujanske konferencije, a jučer smo saznali da će to biti 15. rujna. Pozivnica poslana novinarima za ovaj virtualni event ne otkriva previše, osim što u njoj piše "vrijeme leti" tako da je gotovo sigurno da možemo očekivati novu verziju (ili čak dvije) Apple Watcha.

No prema informacijama koje su se pojavile nakon što je Apple poslao pozivnicu, čini se kako bi sljedeći utorak fanove moglo dočekati neugodno iznenađenje, a to je da kompanija neće predstaviti nove modele iPhonea, kao što su to radili godinama prije upravo na konferencijama organiziranima u ovom razdoblju. Predstavljanje novih modela telefona, čini se, ostavit će za sljedeći mjesec.

Ono što za tjedan dana možemo očekivati je, osim novih modela Apple Watcha, nova generacija iPada te noviteti oko povezivanja pretplata na Appleove usluge, o kojima smo već pisali.

Apple Watch Series 6 trebao bi donijeti neke nove opcije namijenjene prvenstveno praćenju zdravlja poput praćenja zasićenosti krvi kisikom i vjerojatno će se prodavati po istoj/sličnoj cijeni kao i aktualni model. Što se modela Apple Watch Series 5 tiče, on bi mogao ostati u prodaji, ali po jeftinijoj cijeni te će zamijeniti model 3 koji se u Hrvatskoj može kupiti po cijeni manjoj od 2 tisuće kuna ili će ga zamijeniti Apple Watch SE. Po uzoru na jeftiniji iPhone, taj će sat biti cjenovno povoljniji i neće imati najjače opcije poput novih modela, no svakako bi mogao privući veliki broj korisnika.

Od novog modela iPada Air kojeg bi Apple također trebao predstaviti u utorak očekujemo ekran od ruba do ruba, kao na modelu Pro te, naravno, snažniji hardver. Posljednji mjesec čitamo i brojne glasine o povezivanju pretplatničkih servisa u jedinstveni servis Apple One koji bi uključivao zajedničku pretplatu na Apple Music, TV+ Arcade, News ili povezivanje samo nekih od tih servisa, pri čemu će zajednička cijena biti jeftinija u odnosu da se plaća svaka od tih usluga zasebno.

Ipak, ne treba otpisati niti mogućnost predstavljanja novih modela iPhonea, no ako i Apple predstavi dvanaestice, njihova prodaja trebala bi početi u listopadu, a možda čak i u studenom. Više ćemo saznati sljedeći utorak.

Izvor: ZDnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti