Startupovi Makabi Agritech, Helm Order Monitor i Gamechuck odlaze u Rimini predstaviti svoja inovativna rješenja

Veliko finale WMF2022 međunarodne manifestacije održat će se od 16. do 18. lipnja u Italiji u Rimini Expo Centru gdje će se predstaviti i danas odabrani startupovi.

Martina Čizmić | 31.03.2022. / 16:57

Startup Makabi (Foto: ZICER)

Međunarodno događanje We Make Future (WMF) International Roadshow koje je održano u Zagrebu, a na kojem su domaći startupovi imali priliku pokazati svoje projekte i ideje te dobiti priliku otići na We Make Future festival u talijanskom Riminiju, okupilo je stotinjak sudionika u prostoru ZICER-a. 

Prvo izdanje hrvatskog WMF International Roadshowa rezultat je suradnje WMF-a, Talijansko-hrvatske gospodarske komore (THGK) i ICE - Talijanski institut za vanjsku trgovinu (ITA Agencija), a povezao je poduzetničke ekosustave Italije i Hrvatske, jačajući njihove međusobne odnose i rast međunarodne mreže inovacija.

Martina Ciglević, izaslanica predsjednika Republike Hrvatske i pomoćnica savjetnika Predsjednika Republike Hrvatske za ekonomiju u svome je govoru istaknula je dobre prijateljske i poslovne veze između dvije zemlje. 

Osim što smo bliski susjedi i prijatelji, Hrvatska i Italija dijele vrijednosti, njeguju odlične međudržavne odnose i, ne manje važno, imaju tradicionalno snažne gospodarske veze. One su bitne za daljnje jačanje naših odnosa, ponajprije u području investicija, trgovine i turizma, o kojima ovisi veliki broj radnih mjesta u Hrvatskoj. Drago mi je što danas možemo dodatno produbiti veze s uistinu važnim gospodarskim partnerom kakav je Italija, istaknula je.

Slika nije dostupna Gamechuck priprema izdavanje nove brze i zanimljive horor videoigre Midwintär

Nj. E. Pierfrancesco Sacco, Ambasador Italije u Zagrebu pozdravio je sve okupljene i podržao ovakvu vrstu manifestacija koja dodatno doprinosi jačanju već tradicionalno dobrih odnosa između Italije i Hrvatske. Naglasio je kako je Italija uvijek spremna za suradnju na svim područjima društvenih i tehnoloških inovacija te da ga veseli vidjeti sva inovativna rješenja koja su startupovi predstavili pred publikom i žirijem.

10 hrvatskih i 10 talijanskih startupova predstavilo je svoje projekte, a tri najbolje ocjenjena hrvatska, te tri najbolje ocjenjena startupa iz Italije dobila su priliku predstaviti se na WMF2022 kroz sudjelovanje u expo dijelu festivala.

Pobjednici We Make Future Zagreb International Roadshowa su hrvatski startupovi Makabi Agritech, Helm Order Monitor i Gamechuck, dok je startup Spiritus dobio  posebnu nagradu sponzora.

Slika nije dostupna Kapetan duge plovidbe nakon 30 godina uplovio u IT vode i osmislio revolucionaran uređaj

Najboljim talijanskim startupovima proglašeni su True Tissue on Platform, BIORISTOR i re.corder.

Veliko finale WMF2022 međunarodne manifestacije održat će se od 16. do 18. lipnja u Italiji u Rimini Expo Centru gdje će se predstaviti i danas odabrani startupovi.

Tijekom prethodnih godina za ovo je natjecanje nominirano 3.300 startupova od kojih su najbolji ostvarili preko 2 milijuna eura nagrada.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti