Gamechuck priprema izdavanje nove brze i zanimljive horor videoigre Midwintär

Gamechuckova nova videoigra Midwintär, trebala bi uskoro biti dostupna putem Steama.

Martina Čizmić | 27.08.2021. / 09:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ekipa iz zagrebačkog studija za razvoj videoigara, Gamechuck, probili su se na svjetskom tržištu upravo zahvaljujući svojim retro igrama koje karakterizira rukom crtana grafika i zanimljiva priča. 

Upravo zahvaljujući tome, došlo je i do potpisivanja izdavačkog ugovora s izdavačem Rogue Games koji je vrijedan više od milijun kuna, a odnosi se na novu Gamechuckovu videoigru “Midwintär”.

Slika nije dostupna Gamechuck i Roda udružili snage i napravili edukativnu videoigru za djecu koju će poželjeti igrati i stariji

Kako su pojasnili iz Gamechucka, Midwintär je akcijska stealth igra inspirirana srednjovjekovnim horor folklorom s jakim naglaskom na priču. Igra svako malo mijenja tempo u rasponu od brze akcije do promišljenog taktikiziranja, pri čemu posebnu ulogu ima inovativna mehanika tračanja i širenja glasina među neigrive likove (NPC-ove). Usto, igra nudi na izbor upravljanje s tri različita lika - vukodlakom, vampirom i vješticom - u udruženom osvetničkom pothvatu protiv zlokobnog religijskog kulta.

Kako su pojasnili developeri igre, jedna od značajki igre je konstanta promjena tempa. Naime, vrijeme u Midwintäru se dinamično mijenja kroz trominutni ciklus dana i noći, koji isto tako dinamično utječe na sposobnosti igrivih likova. Tijekom dana, igrači će istraživati lokacije u ljudskom obliku te vještinama poput obijanja brava i širenja glasina pripremati teren za noćni, krvoločni pohod, tijekom kojeg će se transformirati u nadljudski snažno čudovište.

Slika nije dostupna Domaća brza i zarazna retro arkadna pucačina Speed Limit službeno izlazi sredinom veljače na svim platformama

Svaki neigrivi lik (NPC) u Midwintäru ima vlastiti mjerač sumnjičavosti, na koji će igrači moći utjecati tračanjem i širenjem glasina o drugim NPC-ovima, što će posredno utjecati i na mjerač panike u selu, a koji utječe na promjenu ponašanja umjetne inteligencije svih NPC-ova unutar jednog, cijelog levela.

Igrači će moći birati između tri različita lika - vukodlaka, vampira i vještice - svaki od kojih dolazi s posebnim setom vještima i donosi drugačiji način igranja.

Posebno je zanimljivo što će Midwintär biti moguće igrati u društvu do tri igrača putem split screena, odnosno lokalnog multiplayera.

Igra će biti dostupna putem platforme Steam, a očekuje se da će puna verzija biti izdana za otprilike 18 mjeseci. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti