Steve Wozniak: Prodao sam sve svoje bitcoine

Woz je odlučio eksperimentirati, a to mu se, čini se, isplatilo.

Martina Čizmić | 02.02.2018. / 11:57

Steve Wozniak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kad jedan od osnivača Applea, Steve Wozniak, napravi nekakav neočekivani potez, to se u većini slučajeva pokaže kao dobra odluka. Takav je slučaj bio i s njegovom odlukom da se poigra bitcoinom.

Kako je sam rekao, još je prošlog ljeta, kad je bitcoin bio ne tako malih 700 dolara (4157 kuna) odlučio kupiti nešto bitcoina i vidjeti kako će se stvari odvijati.

No nakon što je tržište kriptovaluta doslovno eksplodiralo te je bitcoin dosegao cijenu od gotovo 20 tisuća dolara, Wozniak je zaključio kako bi bilo pravo vrijeme za prodaju.

Rekao sam si kako ne želim biti jedan od onih ljudi koji stalno provjerava cijenu i brine se o brojkama. Ne želim se time opterećivati u životu, rekao je gostujući nedavno u Stockholmu Wozniak te dodao kako je za njegovu sreću u životu presudno to što se ne brine pretjerano.

S obzirom na to da je bitcoin u samo mjesec dana izgubio više od polovice svoje vrijednosti te sa gotovo 20 tisuća dolara, koliko je vrijedio krajem 2017., danas pao na 8200 dolara, čini se kako je Wozova odluka bila i više nego dobra.

Iako nikad nije otkrio koliko je bitcoina kupio odnosno koliko je zaradio prodajom, Wozniak tvrdi da mu novac zapravo i nije toliko važan.

Nikad me novac nije pretjerano zanimao. Ne kupujem i ne prodajem dionice, rekao je u Stockholmu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti