Stiže sljedeće godine i bit će jako skup: Objavljeni detalji o Appleovom uređaju za proširenu i virtualnu stvarnost

Spominje se cijena veća od 2 tisuće dolara, a u Appleu očekuju da neće isporučiti više od 1,5 milijuna komada.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.08.2022. / 08:58

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prema nekim ranijim glasinama Apple je u lipnju trebao predstaviti svoje pametne naočale, odnosno uređaj za proširenu i virtualnu stvarnost, no te se informacije pokazale netočnima. Prema poznatom analitičaru Ming-Chi Kuou, ljubitelji Applea na taj će uređaj morati sačekati najmanje do početka sljedeće godine.

Slika nije dostupna Zbog problema s pregrijavanjem Apple bi mogao odgoditi predstavljanje VR naočala

Njegove informacije govore kako će Cook i ekipa u siječnju 2023. održati event na kojem bi napokon trebali predstaviti AR/VR naočale koje, prema Kuou, ne bi trebale privući mase kao što smo to vidjeli nakon što je Steve Jobs svijetu prikazao uređaje poput iPhonea i iPada. Dok je za njima vladala velika potražnja, a mnogi su danima čekali ispred trgovina kako bi se dokopali novog iPhonea, takvu navalu za Apple Glasses sigurno ne treba očekivati.

Razlog je prvenstveno - cijena. Kuo spominje cifre veće od dvije tisuće dolara te kaže da u Appleu ne očekuju da će broj isporuka premašiti 1,5 milijuna. Već smo pisali kako je u svibnju kompanija članovima upravnog odbora prikazala ovaj uređaj, no čini se kako su nakon toga zabilježeni problemi s pregrijavanjem i performansama naočala, tako da su inženjeri morali raditi duple smjene kako bi te probleme riješili.

Appleov AR/VR uređaj pokretat će čipset M1, isti koji se nalazi i u njihovim računalima, sadržavat će brojne kamere za praćenje pokreta ruku te dva 8K ekrana s tehnologijom naprednog praćenja pogleda, a zahvaljujući slikama dizajna uređaja koje su objavljene prošle godine, znamo i kako bi trebao izgledati.

Slika nije dostupna Appleove pametne naočale neće biti namijenjene za metaverse

Dok mnogi iščekuju predstavljanje prvog modela Apple Glassesa kako bi vidjeli što je Apple pripremio i hoće li donijeti neku revoluciju na ovo tržište, kompanija već priprema nove modele. No i na njih ćemo morati sačekati još neko vrijeme. Nasljednika prve generacije možemo očekivati 2025., a iste godine Apple bi mogao predstaviti i jeftiniji model namijenjen većem broju korisnika.

Izvor: Gizmodo
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti