Zbog problema s pregrijavanjem Apple bi mogao odgoditi predstavljanje VR naočala

Osim pregrijavanja, Apple ima problema i s kamerama i softverom svog uređaja tako da bi mogli odgoditi njegovo predstavljanje za kraj 2022. ili za 2023. godinu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.01.2022. / 09:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je vrijednost Applea dosegnula 3 bilijuna dolara (sada je ponovno pala ispod te razine), dio financijskih analitičara kao ključne segmente koji će biti presudni za daljnji rast vrijednosti kompanije stavili su naglasak na nekoliko stvari. Prva je velika baza postojećih korisnika koji će nastaviti kupovati ne samo njihove uređaje, već će plaćati sve više novaca i za servise, a druge dvije odnose se na potencijalne proizvode koji se već razvijaju iza zatvorenih vrata njihova kampusa. Riječ je o naočalama s podrškom za proširenu i virtualnu stvarnost te električnom automobilu.

Slika nije dostupna Apple razvija uređaj koji bi tijekom sljedećih 10 godina mogao zamijeniti iPhone

Prema brojnim dosadašnjim glasinama Apple je prvi model svojih naočala trebao predstaviti već ovog lipnja na WWDC konferenciji, a u prodaji su se trebale pojaviti krajem godine. No čini se kako su Cook i ekipa naišli na neočekivane probleme s razvojem naočala te će njihovo predstavljanje i početak prodaje ipak odgoditi te nove i, naravno, neslužbene informacije kažu kako predstavljanje Apple Glassesa ne trebamo očekivati prije kraja 2022. ili 2023. godine, što znači da prodaja sigurno neće početi prije sljedeće godine.

Spomenuti problemi s razvojem odnose se na pregrijavanje samih naočala, ali i na dodatne izazove s kamerama i softverom.

Prvi model naočala trebao bi izgledati poput Oculus Questa i trebao bi omogućiti iskustvo proširene i virtualne stvarnost, a s obzirom na visoku cijenu (spominju se cifre od 1,500 pa i više od 2 tisuće dolara), jasno je kako ne treba očekivati veliku potražnju za takvim uređajem. Puno je zanimljivije ono što kompanija sprema za sljedeće godine - spominju se naočale koje će izgledati kao klasične naočale i trebale bi omogućiti opcije proširene stvarnosti.

Slika nije dostupna Poznato je da Apple priprema pametne naočale, a sada znamo i kako bi mogle izgledati

Iako mnogi misle kako bi Appleove naočale trebale dati snažan vjetar u leđa metaversu jer se takvim virtualnim svjetovima pristupa upravo putem naglavnih uređaja, odnosno naočala, čini se kako u Appleu nisu fanovi tog pojma te ne namjeravaju povezivati svoj uređaj s metasvemirima. Izvori iz te kompanije kažu kako naočale neće biti namijenjene za cjelodnevno korištenje već prvenstveno za igranje, komunikaciju i konzumaciju sadržaja.

Izvor: Cnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti