Apple razvija uređaj koji bi tijekom sljedećih 10 godina mogao zamijeniti iPhone

Krajem sljedeće godine možemo očekivati Appleove pametne naočale koje bi mogle predstavljati prvi korak prema zamjeni iPhonea i općeniti pametnih telefona.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.11.2021. / 08:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Apple se, čini se, već priprema za budućnost u kojoj se više neće koristiti pametni telefoni i u kojoj neće proizvoditi iPhone. Tako nešto danas se čini nevjerojatnim i prilično nemogućim, no godinama se govori o uređajima koji bi mogli zamijeniti pametne telefone, a to su - pametne naočale, odnosno AR naočale.

Slika nije dostupna Apple bi svoje prve naočale za proširenu i virtualnu stvarnost mogao predstaviti za godinu dana

O takvim Appleovim naočalama glasine također kruže godinama, a zahvaljujući Appleovom insideru Ming-Chi Kuou, krajem prošlog tjedna saznali smo neke nove informacije o njima. Apple Glasses tako bi trebale imati dva procesora - jedan bi trebao imati snažne performanse i bit će sličan procesoru M1 kakav se koristi u posljednjoj generaciji Appleovih Macova, dok će drugi procesor biti slabiji i upravljat će senzorima.

Prvi model AR naočala/uređaja možemo očekivati krajem sljedeće godine te će se s njim moći upravljati bez povezivanja s iPhoneom i Macovima, a naočale bi trebale podržavati i različite vrste aplikacija. To je jedan od prvih koraka Applea prema kraju iPhonea, naglašava Kuo, no tako nešto ne treba očekivati tako skoro i on spominje rok od 10 godina.

Appleove naočale trebale bi podržavati i virtualnu stvarnost zahvaljujući Sonyjevim 4K Micro OLED ekranima. Još nije poznato hoće li prvi Appleov model naočala podržavati sve spomenute tehnologije ili će na prvi model biti jednostavnije, samo s podrškom za AR. S obzirom na to da je lansiranje planirano za godinu dana, tijekom sljedećih mjeseci očekujemo nove informacije i glasine o ovom uređaju, za koji još nije poznato kako će se zvati.

Tim Cook "Još jedna stvar": Procurile dosad neobjavljene informacije o potpuno novom Appleovu uređaju

Još jedna glasina vezana uz Apple jest da kompanija razvija i novi univerzalni punjač putem kojeg bi se moglo puniti više uređaja u isto vrijeme, ali i “pravi” bežični punjač s kojim bi se baterija mogla puniti postavljanjem telefona/tableta u njegovoj blizini, a ne postavljanjem direktno na sam punjač.

Izvor: Mac Rumors
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti