Stižu novi gadgeti: Može li Google impresionirati korisnike i pokrenuti tržište?

Google će u suradnji s hardverskim partnerom/partnerima predstaviti dva pametna sata koji će raditi na operativnom sustavu Android Wear

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.12.2016. / 08:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Pametni satovi nisu uspjeli impresionirati kupce te će njihova prodaja, zajedno s fitness narukvicama i sličnim nosivim uređajima u SAD-u porasti samo oko 25 posto, što je puno manje u odnosu na ranija predviđanja koja su govorila o rastu od čak 60 posto. Ovakvi rezultati istraživanja koje je objavio eMarketer nisu nikoga iznenadili te je, s obzirom kako su kompanije poput Huaweija, Motorole i Lenova u rujnu objavile kako tada neće predstaviti očekivane nove modele svojih satova, a Apple je u trećem kvartalu zabilježio pad prodaje, jasno kako trenutno nema velike potražnje za nosivim uređajima. Situaciju na ovom tržištu pokušat će spasiti Google koji je za početak sljedeće godine najavio dva top modela pametnih satova koji će raditi na novoj verziji operativnog sustava za nosive uređaje Android Wear 2.0.

O Googleovim pametnim satovima glasine kruže već duže vremena, a jučer su ih iz ove kompanije prvi put službeno potvrdili – Jeff Chang, menadžer zadužen za razvoj Android Weara za The Verge je rekao kako satovi neće biti dio Googleovog ili Pixel branda, već će nositi ime hardverske kompanije koja će ih proizvoditi, no nije htio reći o kojoj se kompaniji radi. S tom kompanijom Googleovci će surađivati na sličan način na koji su ranije surađivali s partnerima koji su proizvodili Nexus telefone. Također, Chang je napomenuo kako će i aktualni modeli pametnih satova (ne svi, ali većima modela) koji rade na Android Wearu uskoro moći nadograditi svoj operativni sustav na novu verziju koja uključuje samostalne aplikacije koje će moći raditi bez povezivanja s telefonima, podržavat će Android Pay (samo uređaji s NFC-om) i Googleov glasovni asistent. Nakon što Google predstavi nove satove, tijekom 2017. godine i druge će kompanije predstaviti satove koji će raditi na Android Wearu 2.0, dodao je Chang.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti