Što je zajedničko utrci dronova, esportu i gotovo 2000 studenata?

Za razliku od prošle godine, ovogodišnji STEM Games donose i dvije nove kategorije natjecanja - utrka dronova i esport.

Martina Čizmić | 18.04.2019. / 07:16

STEM Games (Foto: STEM Games)

STEM Games - međunarodno natjecanje koje okuplja više od tisuću najboljih europskih studenata iz STEM područja po drugi će se put, od 7. do 12. svibnja održati u Poreču. Ove se godine očekuje više od 2000 studenata iz Hrvatske, BiH i Njemačke.

U okviru natjecanja, od 10. do 12. svibnja održat će se i program "Vikend na Gamesima" tijekom kojeg će sudionici imati priliku sudjelovati na raznim edukativnim i zabavnim sadržajima, a sudjelovanje je slobodnog tipa uz obaveznu prijavu do 4. svibnja na adresi www.stemgames.hr/prijava.

Tijekom tri dana vikend aranžmana sudionici će imati priliku uživati u ljetnim radostima i druženju s tisućama studenata te prisustvovati sadržajima dodatnog programa poput astronomskog predavanja i posjetu zvjezdarnici u Višnjanu Korada Korlevića, karaokama, raznim turnirima, a moći će popratiti i uzbudljiva finala natjecanja u znanju i sportovima.

STEM Games (Foto: STEM Games)

Za razliku od prošle godine, ovogodišnji STEM Games donose i dvije nove kategorije natjecanja - utrka dronova i esport. 

Utrka dronova atraktivno je natjecanje u brzini i preciznosti  upravljanja multirotorskom letjelicom tijekom kojeg je cilj proći poligon kroz strateški postavljena vrata. Letjelica pritom šalje sliku sa svoje kamere natrag do pilota koji ju gleda na svojim specijalnim naočalama i na taj način simulira upravljanje letjelicom “iznutra”.

Natjecanje u esportu, sve popularnijoj disciplini koja već druge godine službeno okuplja najbolje u Sveučilišnoj eSports ligi. Natjecanje se odvija u čak pet multiplayer igara: League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone, PES 19 i FIFA 19.

Osim po natjecanjima, STEM Games poznati su i po veoma aktivnom društvenom i zabavnom životu. Tako će i ove godine sudionici moći uživati u koncertima, a tko će ih zabavljati organizatori još taje.

STEM Games (Foto: STEM Games)

Ne znam postoji li nešto ljepše, svakako vrhunac studentskog iskustva. Sudjelovao sam i na drugim studentskim natjecanjima poput Elektrijade, no STEM Gamesi su priča za sebe. Cijela organizacija, od lokacije, hrane, natjecanja, raznih sadržaja i nezaboravnih koncerata, sve je bilo fenomenalno. Vidimo se svakako i iduće godine!, izjavio je prošlogodišnji sudionik Mislav.

Pohvalila bih sami koncept zajedničkog kompleksa, kao veliko naselje. Generalno jako dobra organizacija, pogotovo za prvi put. Želim čestitati kolegama koji su uložili mnogo mjeseci u pripremu projekta na odlično odrađenom poslu, napominje polaznica Ana.

Sve dodatne informacije možete saznati na www.stemgames.hr.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti