Što mu se dogodilo? Pogledajte zašto svi pričaju o ovom videozapisu

Izvršni direktor Snapchata pokušao je objasniti roditeljima način na koji funkcionira njegova aplikacija i to s prilično čudnim videom…

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.06.2015. / 10:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Već se dugo vremena priča o tome kako mladi sve manje koriste Facebook te su najpopularniju društvenu mrežu na svijetu zamijenili s mrežama poput Instagrama i Snapchata. Za komunikaciju im je posebno zanimljiv Snapchat jer se fotografije i videozapisi koje pošalju prijateljima brzo izbrišu s njihovih telefona, zbog čega ga veliki broj ljudi koristi za slanje golih i seksualnih fotografija i videozapisa. Njihovi roditelji već su itekako dobro upoznati s Facebookom (upravo zbog toga dio mladih sve manje koristi Zuckerbergovu mrežu jer smatraju da, ako je koriste njihovi roditelji, onda Fejs više nije cool), no dobar dio njih i dalje ne zna što su to Twitter, Instagram i Snapachat. Jedan od osnivača i izvršni direktor Snapchata Evan Spiegel na YouTubeu objavio je video u kojem je roditeljima pokušao objasniti poantu ove aplikacije za komunikaciju i način na koji je mladi koriste. 'Je li prilikom snimanja ovog videa Spiegel bio pospan, drogiran ili zatočen', upitali su se novinari The Next Weba nakon što su pogledali ovaj 'grozan video' koji je snimljen u 240p rezoluciji i u kojem izvršni direktor kompanije koja je procijenjena na više od 15 milijardi dolara lista papire bilježnice (na kojima se niti ne vidi što piše) i pokušava objasniti smisao ove aplikacije.

Dok su se fotografije prije koristile samo za snimanje i obilježavanje važnih trenutaka danas se, zahvaljujući Snapchatu, koriste za razgovor i zbog toga se roditelji ne trebaju čuditi djeci koja snimaju brojne nevažne stvari koje oni nikada ne bi fotografirali, objašnjava CEO Snapchata i dodaje kako kroz te poruke i fotografije korisnici pokazuju i izražavaju svoj trenutni identitet – 'ono što sam ja sada'. Da voli 'živjeti u trenutku', Spiegel je dokazao ubrzo nakon toga te je obrisao sve osim jednog statusa na Twitteru. Njemu se pridružio i suosnivač Snapchata Bobby Murphy koji je također izbrisao sve što je ikada objavio na Twitteru. Ako je svojim zadnjim potezima Evan Spiegel (koji nije niti približno popularan poput šefova drugih društvenih mreža i servisa poput Zuckerberga) htio privući pažnju medija i javnosti, u tome je sigurno uspio jer su brojni internetski portali prenijeli ovaj video, no s obzirom na njegovo umorno lice i sumoran prostor koji ga okružuju u objavljenom videu, dojam koji je ostavio i nije baš pozitivan.

Foto: YouTube

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti