Tehnokralj je ponovno na tronu: Musk prešišao 200 milijardi dolara i Bezosa te je drugi put ove godine najbogatiji čovjek na svijetu

Američki milijarder Elon Musk na krilima iznenadnog skoka dionica Tesle, pretekao je ponovno ljutog rivala Jeffa Bezosa i zauzeo tron najbogatijeg čovjeka na svijetu. Učinio je to tako što je postao "težak" 203,4 milijarde dolara.

Branimir Vorša | 28.09.2021. / 12:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Elon Musk tek je treća osoba na svijetu koja je uspjela skupiti bogatstvo iznad 200 milijardi dolara vrijednosti. Prije njega to su učinili Jeff Bezos, bivši šef Amazona i vlasnik Blue Origina te tajkun Bernard Arnault.

Musk je u ponedjeljak postao bogatiji za 3,8 milijardi dolara te je njegovo bogatstvo doseglo 203,4 milijarde dolara, nakon što su dionice Tesle u ponedjeljak porasle za još 2,2 posto te postigle cijenu od 791,36 dolara, odnosno najvišu cijenu još od veljače ove godine, izvijestio je Forbes. Tesline dionice zapravo već četiri mjeseca zaredom bilježe rast.

Kad je Musk posljednji put pretekao Jeffa Bezosa na mjestu najbogatijeg čovjeka na svijetu, bilo je toi u siječnju i isto tako na krilima velikog rasta cijene dionica Tesle, no njegovo zadržavanje na tronu bilo je tad kratkog vijeka.

Musk trenutno ima 73,5 milijuna dionica Tesle čija vrijednost iznosi otprilike 53 milijarde dolara.

Ukupna vrijednost Teslinih dionica u ponedjeljak je dosegla nevjerojatnih 792 milijarde dolara, a vrijednost SpaceX-ovih dionica 74 milijarde dolara.

U 2020. godini, odnosno godini izbijanja panedmije novog koronavirusa, Tesline dionice narasle su za 720 posto, a Musk je u godinu dana povećao na krilima tog rasta svoje bogatstvo za nevjerojatnih 125 milijardi dolara.

Muskov rival Jeff Bezos ostao je "siromašniji" za milijardu dolara u ponedjeljak te se njegovo bogatstvo smanjilo na 197,7 milijardi dolara zbog pada dionica Amazona od 0,6 posto.

Izvor: Forbes

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti