Telefon budućnosti neće biti jeftin: Evo koliko će koštati

Službenih informacija iz Samsunga nema, no na mreži možemo pročitati informacije kako će njihov revolucionarni mobilni uređaj sa savitljivim ekranom koštati 1770 dolara

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.11.2018. / 07:23

Samsung Infinity Flex Display (Foto: Screenshot/Samsung) (Foto: Screenshot/Samsung)

Prošlog tjedna na developerskoj konferenciji Samsung je napokon prikazao Infinity Flex Display, svoj prvi savitljivi ekran koji će biti ugrađen u novi model smartphonea koji bi ova kompanija trebala predstaviti tijekom prve polovice sljedeće godine. Ovaj uređaj imat će klasičan, tj. vanjski ekran dijagonale 4,58 inča, a kada se telefon otvori s unutarnje strane bit će 7,3 inčni ekran – ovo će biti 2-u-1 uređaj jer će se moći koristiti i kao telefon i kao tablet tako da nema potrebe za kupovinom dva uređaja.

Iz Samsunga nisu ipak otkrili previše informacija o ovom telefonu pa tako ne znamo točan datum predstavljanja, niti kolika će biti njegova cijena, no te su informacije objavili iz novinske agencije Yonhap iz Južne Koreje. Prema tim informacijama, službeno predstavljanje ovog telefona možemo očekivati u ožujku, a njegova cijena iznosit će 1770 dolara. Naravno, s obzirom da klasični top modeli danas koštaju tisuću dolara pa čak i više, ovakvo visoka cijena nije neočekivana.

Samsung Infinity Flex Display (Foto: Screenshot/Samsung) (Foto: Screenshot/Samsung)

Zanimljivo, još u lipnju ove godine analitičar Kim Jang-yeol iz kompanije Global Bridge Investment predvidio je da će cijena Samsungovog telefona sa savitljivim ekranom biti nešto veća od 1800 dolara, a iz južnokorejska kompanija navodno planira proizvodnju milijun komada ovih telefona.

Samsung bi s modelom Galaxy F (očekivano ime ovog telefona) zaista mogao pokrenuti revoluciju na mobilnom tržištu jer bi top modeli u budućnosti zaista mogli imati savitljive ekrane – tehnologija će napredovati pa će telefoni biti još napredniji, a njihova cijena, nadajmo se, sve niža.

I druge kompanije vjeruju da je budućnost ovog tržišta u savitljivim mobilnim uređajima te i Huaweiji i još nekoliko kompanija trenutno rade na preklopnim pametnim telefonima koji će se moći koristiti i kao tableti. Treba spomenuti kako ovo nije jedina inovacija koju Samsung priprema jer bi sljedeće generacije njihovih klasičnih telefona trebale dobiti još neke zanimljive opcije poput kamere postavljene ispod samog ekrana, čime bi se, u kombinaciji sa senzorom za otiske prstiju implementiranim u sam ekran, omogućio dizajn uređaja na kojem će ekran zauzimati gotovo cijelu prednju površinu, bez notcha i bez kliznih mehanizama, odnosno skrivenih kamera.

Izvor: TechSpot
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti