Telefon koji ne umara oči? TCL predstavio zanimljivo rješenje

TCL je predstavio zanimljiv telefon koji ima potpuno drugačiji ekran od drugih telefona.

Martina Čizmić | 01.09.2023. / 13:18

TCL NXTPAPER (Foto: Zimo)

Jedna od zanimljivijih novina koje su predstavljene uoči IFA 2023, zasigurno je novi TCL-ov pametni telefon - TCL 40 NXTPAPER i TCL 40 NXTPAPER 5G. Radi se o prvom i jedinom pametnom uređaju na svijetu koji nudi vizualno iskustvo poput papira u punoj boji .

TCL NXTPAPER tehnologija elektroničkog zaslona u punoj boji nalik papiru razvijena je unutar tvrtke i zaslužila je pohvale potrošača i medija, rekao je Aaron Zhang, izvršni direktor TCL Communicationa.

NXTPAPER telefoni nude veću udobnost za oči bez sjaja zaslona i uz puno bolju vidljivost u uvjetima velike osvjetljenosti. Uparen sa značajkom otpornom na otiske prstiju, čini čitanje dok istovremeno uživate u danu na otvorenom ugodnijim nego ikad prije. Elektronički zaslon u punoj boji dolazi s posebno dizajniranim NXTPAPER UI , pružajući korisnicima fleksibilnost odabira između prikaza u punoj boji ili crno-bijelog.

TCL NXTPAPER (Foto: Zimo)

TCL 40 NXTPAPER dolazi sa 6,78-inčni FHD+ NXTPAPER zaslonom , dvostrukim zvučnicima i 3D zvukom koji pokreće DTS za impresivno audio-vizualno iskustvo. Pametni telefon ima selfie kameru od 32 MP za snimanje upečatljivih detalja i jedinstvenih izraza, jednim klikom. Svestrani sustav stražnje trostruke kamere od 50 MP, zajedno s ultraširokom kamerom od 5 MP i makro senzorom od 2 MP, korisnicima bez napora omogućuje snimanje pejzaža i portreta.

Elegantan dizajn od 7,89 milimetara i 2D stražnji poklopac čine uređaj ugodnim za držanje. Može se pohvaliti 256 GB prostora za pohranu i 8 GB RAM-a s dodatnih 8 GB virtualnog RAM-a.

TCL 40 NXTPAPER 5G dolazi sa zaslonom od 6,6-inča HD+ NXTPAPER i pohranom od 256 GB sa 6 GB RAM-a koji se može dodatno povećati s dodatnih 6 GB virtualnog Proširenje RAM-a.

TCL NXTPAPER (Foto: Zimo)

Uređaj je opremljen svestranim sustavom stražnje kamere koji uključuje primarnu kameru od 50 MP, senzor dubine od 2 MP i makro senzor od 2 MP. Intuitivna AI kamera pretvara svaku fotografiju u snimku profesionalnog izgleda. Ima jedinstvenu značajku AI Colour Video koja prikazuje pozadinu videa u crno-bijeloj boji, dok subjekt zadržava živopisnu boju. Prednja kamera ima rezoluciju od 8 MP za visokokvalitetne videopozive.

TCL NXTPAPER telefoni bit će dostupni u Europi po cijeni od 199 eura za 4G verziju, odnosno 249 eura za 5G verziju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti