'Terms And Conditions May Apply', novi dokumentarni film o privatnosti na internetu

Vjerojatno nismo niti svjesni podataka koje dajemo na korištenje velikim kompanijama nakon što kliknemo 'Agree' na uvjete korištenja.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 25.07.2013. / 11:54

'Terms And Conditions May Apply', novi dokumentarni film o privatnosti na internetu

Vjerojatno nismo niti svjesni podataka koje dajemo na korištenje velikim kompanijama nakon što kliknemo "Agree" na uvjetima korištenja.

Apple, Google, Facebook, Microsoft, svi oni itekako se dobro koriste našim podacima na temelju kojih grade svoje carstvo kako bi oglašivačima prodavali relevantne oglase i slične stvari. Režiser Cullen Hoback snimio je dokumentarni film nakon što je pokrenuta lavina špekulacija kada ja Snowden objavio tajne podatke o tome kako nas kompanije špijuniraju.

Hoback je čak pristupio Marku Zuckerbergu, koji se ujedno i pojavljuje u dokumentarnom filmu, nakon čega mu ga je Mark zamolio da ne snima njihov razgovor. Ironično, no Hoback je ipak uspio snimiti kamerom u naočalama, što je još jedna ironija s obzirom da Google ima svoj Glass.

No o čemu se radi, možete ukratko vidjeti u traileru iznad. Možda bi se svi trebali pitati kud sve to vodi? Trebamo li se brinuti o našoj budućnosti? Ima li spasa za nas "online generaciju"?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti