Kao što smo jučer pisali, Tesla je konačno objavio što se to krije iza misterioznog slova D. Radi se o pogonu na sve kotače, no to nije sve, Tesla je upravo objavio novi superautomobil!

Naime, novi električni automobil Tesle nosi naziv Model S P85D, kako je ranije bilo viđeno na slikama, a karakteristike automobila govore same za sebe. S novim, dodatnim motorom, koji će pogoniti prednja dva kotača, Teslin automobil od 0-100 ubrzava za 3.2 sekunde, odnosno brže nego Ferrari, i jednako brzo kao i McLaren F1, što zvuči suludo za jedan cestovni automobil, s moćnim motorom. Uz novi motor, Teslin doseg je veći za 16 kilometara po punjenju, odnosno povećan je na maksimalnih 442 kilometra.

Osim što je Tesla sada snažniji nego ikad, s pogonom na sve kotače, automobil dolazi i s brojnim sigurnosnim unaprjeđenjima, pa će tako Tesla, zahvaljujući tehnologiji prepoznavanja slika, prepoznati znakove s prometnim ograničenjima te time prilagoditi brzinu vozila. Ovo je ujedno i prvi puta da automobil ima interakciju s cestom na kojoj vozi.

Također, uz 12 senzora koje ima automobil, Model D može detektirati promet oko sebe, pa tako kada ćete dati žmigavac za prestizanje, Tesla će za vas provjeriti ‘mrtvi kut’, te promijeniti traku ukoliko je potrebno.

Naravno, s velikom snagom dolazi i velika cijena, pa će tako novi Tesla Model S s dodatkom “D” koštati 120,170 dolara, što je opet s druge strane poprilično manje nego drugi automobili koji imaju slično ubrzanje. Također, dostupni su modeli 60D, i 80D čiju cijenu i karakteristike možete vidjeti niže.

Tesla predstavio novi unaprijeđeni Model S koji će nositi dodatni naziv D za pogon na sve kotače!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju