Elon Musk i Tesla napokon mogu biti zadovoljni s proizvodnjom Modela 3 te će se uskoro okrenuti novim modelima koje su najavili i koje pripremaju – osim električnog kamiona i Roadstera, uskoro možemo očekivati i najavu električnog SUV-a (vjerojatno će se zvati Model Y). No čini se da to nije sve jer je Elon Musk na Twitteru najavio kako Tesla priprema i – miniautomobil.

Musk nije spomenuo nikakve dodatne informacije osim da će se u to minivozilo moći ugurati odrasla osoba, niti je odgovorio na novinarske upite vezane uz ovaj automobil – iako bi ovakav njegov tvit mogao biti samo šala, kada je šef Tesle u pitanju uvijek se može primijeniti poslovica gdje ima dima, ima i vatre. Na stranici Electrek podsjećaju kako je Musk s nekim najavama na Twitteru, za koje su mnogi mislili da su šala, bio jako ozbiljan – npr. kada je napisao da će lansirati Roadster u svemir.

Bit će zanimljivo pratiti buduće objave Elona Muska na društvenim mrežama i saznati detaljnije informacije o tom vozilu na kojem (navodno) rade.

Jedan model minielektričnog automobila uskoro bi se zaista mogao pojaviti u prodaji, no nije riječ o novom Teslinu vozilu, već o Microlineu. Taj automobil dugačak je samo 2,4 metra i napravljen je po uzoru na legendarni BMW-ov model Isetta.

Microline (Foto: Micro mobility) (Foto: Micro mobility)

Što se Tesle tiče, osim miniautomobila, još jedna velika novost koju je Musk objavio na Twitteru jest kako razmišlja o povlačenju s burze te bi se Tesla vratila u privatne ruke. To bi kompaniji omogućilo fleksibilnost i orijentaciju na dugoročne planove, umjesto da zbog kvartalnih rezultata i zadovoljavanja dioničara moraju kratkoročno razmišljati.

Izvor: Electrek
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju