Top Gear i Rimac ne mogu jedno bez drugog: Pogledajte ekskluzivno testiranje hiperjurilice C_Two

Kad vam rani prototip vozila testira Top Gear, globalno popularni televizijski automagazin, onda svima mora biti jasno da ste tražena roba. Rimčev C_Two prvi je testirao upravo Jack Rix iz Top Geara i ostao bez teksta.

Branimir Vorša | 10.03.2020. / 15:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ekipa Top Geara nedavno je bila u Hrvatskoj kako bi dobila ekskluzivnu priliku testirati najnoviji Rimčev električni hiperautomobil C_Two. Iako je bila riječ od prvom prototipu, koji nije skroz nabrijan kao što je to proizvodni model, Jack Rix iz Top Geara ostao je impresioniran onime što je osjetio sjedeći iza volana tog nevjerojatnog automobila.

Prototip koji je vozio ima snagu od "tek" 1300 konjskih snaga (od maksimalnih 1900) te je "zaključan" u drugoj brzini pa nema ubrzanje kakvo ima konačni model, no to je bilo dovoljno da Rix stekne uvid u to kakva će to cestovna zvijer biti u svojoj puinoj snazi.

Rimac je prije testiranja koje je napravio Top Gear testirao dva svoja rana prototipa C_Two na Grobniku, svaki od njih kako bi se testirale različite tehnologije i aspekti vozila - jedan za ovjes i pogonski sustav, a drugi za aerodinamiku.

U niže priloženoj objavi Top Geara na njihovoj stranici na Facebooku pogledajte kako je prošlo testiranje, ali i bonus intervju s Matom Rimcem.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti