Proizvodnja bi trebala početi između 2024. i 2026. i povećati proizvodne kapacitete u dvije zemlje za 40 gigavat sati, ističu u japanskoj kompaniji, ne navodeći podatak o aktualnoj proizvodnji.

Slika nije dostupna Revolucija u punjenju električnih vozila: Znanstvenici razvili superbrzu metodu za punjenje baterije automobila za samo 10 minuta

Toyotine tvornice u Japanu i kompanija Prime Planet Energy & Solutions koju su osnovali zajedno s Panasonic Holdingsom dobit će oko 400 milijardi jena, a Toyota Battery Manufacturing u SAD-u oko 2,3 milijarde dolara.

Cilj je ulaganja omogućiti Toyoti da fleksibilno podmiruje potrebe klijenata u svim zemljama i regijama ponudom raznolikih pogonskih sustava i što širom lepezom opcija, stoji u priopćenju.

Proizvođači automobila diljem svijeta troše milijarde dolara kako bi pojačali proizvodnju baterija i električnih vozila zbog strožih propisa o zaštiti okoliša.

Punjenje baterije mobitela - 3 Nova aplikacija pogonjena umjetnom inteligencijom mogla bi povećati izdržljivost baterija u mobitelima i do 30 posto

Toyota je prošle godina najavila da će uložiti osam bilijuna jena u elektrifikaciju svojih modela do 2030., a polovinu iznosa planiraju usmjeriti u proizvodnju električnih vozila. Unatoč tome, procjenjuju da će do 2030. električna vozila činiti samo trećinu njihove sadašnje prodaje. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju