U 2010. godini preneseno više podataka nego svih prijašnjih godina [VIDEO]

Koliko se internetska prostranstva razvijaju iz dana u dan pokazuju posljednje brojke koje je iznio potpredsjednik Intela Kirk Skaugen.

Zimo Zimo Zimo | 21.10.2011. / 10:43

U 2010. godini preneseno više podataka nego svih prijašnjih godina [VIDEO]

Koliko se internetska prostranstva razvijaju iz dana u dan pokazuju posljednje brojke koje je iznio potpredsjednik arhitekture Intela Kirk Skaugen.Na Web 2.0 Summitu u San Franciscu, Skaguen iz Intela istaknuo je kako prijenos podataka putem Interneta raste brže nego ikad.

Razvojem tehnologije kao što su pametni telefoni i tableti, uz nezaobilazna računala, podatkovni promet rasti će iz godine u godinu sve više, a Skaugen kaže kako je trenutno 4 milijarde uređaja spojeno na Internet diljem svijeta, dok Intel očekuje kako će taj broj narasti na 15 milijardi do 2015. odnosno 50 milijardi do 2020. godine.

Zbog eksponencijalnog rasta uređaja spojenih na Internet, velike kompanije diljem svijeta morat će pronaći način kako izraditi hardver za Internet jeftiniji i lakši za korištenje, piše Mashable, koji nadodaje kako je zbog rasta dijeljenja podataka putem interneta to neophodan potez za kompanije.

Prilažemo ispod video u kojem je Kirk Skaguen objasnio izazove novog društvenog weba.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti