Uoči crnog petka policija upozorava: Dobro provjerite ponude i prodavače, a ako zvuči predobro - vjerojatno je prijevara

Premda su online ponude često vrlo povoljne, čuvajte se mogućih prijevara koje dolaze s njima, kažu u policiji.

Hina | 16.11.2022. / 14:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Policija je uoči ovogodišnjeg crnog petka, kada trgovine širom svijeta za kupce pripremaju snižene cijene i posebne ponude, upozorila na oprez u internetskoj kupnji jer s povećanim prometom raste i broj internetskih prijevara.

Online kupovina (Foto. Getty Images) Oprez, stiže Black Friday! Ne dajte se upecati i ne nasjedajte na nerealne ponude!

Zadnji petak u studenom ljubiteljima kupovine poznat je i kao crni petak / Black Friday, odnosno dan kada internetske trgovine širom svijeta za svoje kupce pripremaju snižene cijene i posebne ponude. No premda su online ponude često vrlo povoljne, čuvajte se mogućih prijevara koje dolaze s njima, kažu u policiji.

Savjetuju da se koristite online trgovine iz Hrvatske ili drugih država članica Europske unije, kada je moguće jer su veće šanse da se riješe mogući problemi.

Internetska trgovina (Foto: Getty Images) Crni petak – zamke i opasnosti na koje treba posebno obratiti pozornost

Potrudite se i istražite - provjerite recenzije drugih kupaca, koristite kartice zbog veće šanse za povrat novca, plaćajte samo preko sigurnog pružatelja i kada spojeni na sigurnu internetsku vezu i sa sigurnog uređaja, poručuju u MUP-u.

Check eCommerce Sumnjiva vam je neka web trgovina? Provjerite ju pomoću ovog domaćeg alata

Ako proizvod ne stigne, kontaktirajte prodavača - ako on ne odgovara, obratite se svojoj banci. Čuvajte se oglasa i internetskih stranica koje nude nevjerojatne ponude ili čudotvorne proizvode - ako se nešto čini predobro da bi bilo istinito, nije istinito, kažu u policiji.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti