Uređaj za proširenu stvarnost i AirTags: Apple za 2021. priprema potpuno nove proizvode

Apple za 2021. priprema brojne različite proizvode, a za očekivati je i dva potpuno nova uređaja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.01.2021. / 10:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Pored klasičnih nadogradnji mobilnih uređaja i računala koje očekujemo svake godine, Apple je za ovu pripremio i dva potpuno nova uređaja. Tako barem tvrdi Ming-Chi Kuo, analitičar s odličnim poznavanje kompanije čija su se predviđanja do sada pokazala iznimno točnima. O oba uređaja glasine čitamo već duže vrijeme, a jedan od njih je AirTags koji su mediji najavljivali još prošle godine.

Slika nije dostupna Apple testira preklopni iPhone s fleksibilnim ekranom koji jako podsjeća na Samsungove uređaje

Riječ je o malom uređaju sličnom Tileu koji je bežično povezan s iPhoneom i može se postaviti na npr. ključeve, u novčanik, torbu itd. Ako svoj uređaj ne možete pronaći, dovoljno je pogledati u aplikaciju na telefonu i dodirnuti prstom ikonu uređaja na kojem je postavljen AirTags. Time će se aktivirati zvučni signal zahvaljujući kojem će se lako pronaći izgubljeni uređaj.

Što se uređaja za proširenu stvarnost tiče, već se neko vrijeme piše o Appleovim planovima, a ako je vjerovati spomenutom analitičaru, već uskoro bi mogli saznati na čemu su Cook i ekipa radili proteklih godina. Još nije točno poznato o kakvom se uređaju radi - hoće li izgledati kao npr. Oculus Quest ili će to biti nešto poput klasičnih naočala samo s lećama koje će omogućiti nekakve opcije za proširenu stvarnost. Takve naočale vjerojatno bi se povezivale s iPhoneom.

Slika nije dostupna Tko se zadnji smije… Ismijavali su Apple, a sada ih kopiraju

Što se ostalog hardvera tiče, u planu su nove generacije iPhonea, Apple Watcha, AirPodsa i iPada, a navodno bi kompanija mogla predstaviti prvi model iPada s Mini-LED ekranima. Također, u planu su i Macovi s tom tehnologijom ekrana koja će omogućiti bogatije boje, bolji kontrast itd.

Očekuje se i nastavak tranzicije na Appleov hardver te možemo očekivati redizajnirane 14 i 16-inčne modele MacBooka Pro s Apple Siliconom, a možda i 24-inčni iMac, također s vlastitim hardverom.

Izvor: MacRumors
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti