Uz podršku FOI-a studentski startup LOOMA kreće na tržište rada

S podrškom koju im pružaju, FOI studentima želi olakšati teret koji podnose sve tvrtke prilikom izlaska na tržište rada.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.04.2022. / 17:00

Studenstski startup LOOMA
Studenstski startup LOOMA (Foto: FOI)

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu kroz program Startup@FOI podržava studente u razvoju njihovih poduzetničkih ideja kroz operativnu i financijsku podršku. Namijenjen je svim studentima FOI-ja koji bi htjeli steći dodatna saznanja iz svijeta poduzetništva ili koji žele razraditi svoje studentske ideje u uspješan projekt ili posao te pritom ostvariti podršku za otvaranje vlastitog biznisa.

Posljednji studentski startup koji je ušao u program inkubacije tvrtki u razvoju jest LOOMA koji se bavi video produkcijom, odnosno osmišljavanjem, snimanjem, montiranjem i produkcijom promotivnih videospotova, izradom profesionalnih fotografija te ostalih medijskih usluga. Ugovor je s predstavnicima startupa - studentima Dariom Mikulekom, Timonom Terzićem i Bojanom Horvatom potpisala dekanica FOI-ja prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep.

Studentski startup LOOMA kreće na tržište rada uz pomoć FOI-ja Studentski startup LOOMA kreće na tržište rada uz pomoć FOI-ja (Foto: FOI)

LOOMA je prepoznata kao perspektivna studentska ideja u domeni razvoja multimedijskih sadržaja, usko povezanih s inovativnim konceptima u razvoju bespilotnih letjelica za snimanje video i foto sadržaja i sretni smo što im kao Fakultet možemo biti partner i dati i im vjetar u leđa, komentirala je prilikom potpisivanja ugovora dekanica FOI-ja prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep.

S podrškom koju im pružaju, FOI studentima želi olakšati teret koji podnose sve tvrtke prilikom izlaska na tržište rada pa će ih Fakultet stručno savjetovati i usmjeravati i povezivati s uspješnim predstavnicima IT scene.

Startup tvrtka LOOMA uskoro će imati priliku predstaviti svoje djelovanje i na domaćem i međunarodnom tržištu u čemu će joj pomoći FOI, a danas je nakon potpisivanja ovog ugovora o suradnji dogovorena i podrška u daljnjem razvoju tehnoloških inovacija na kojima već sada ovaj radišni studentski trojac intenzivno radi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti