Hoće li Ripley i plišana Zemlja uspješno otputovati u svemir?

Baš kao i kad su slali Tesla Roadster prema Marsu, iz SpaceX-a su pripremili zanimljive "putnike" koji će testirati kapsulu.

Martina Čizmić | 02.03.2019. / 08:12

Galerija

SpaceX je uspješno lansirao svoju kapsulu koja bi mogla prevoziti ljude u svemir.

Nakon uspješno odrađene prve faze lansiranja i povratka inicijalnog lansirnog motora na Zemlju, raketa Falcon 9 s kapsulom nastavila je svoj put prema Međunarodnoj svemirskoj postaji.

Ako sve nastavi prema planu, kapsula Crew Dragon bi se trebala spojiti s Međunarodnom svemirskom postajom za nešto više od dana.

Ranije ovaj tjedan NASA i SpaceX objavili su kako je njihova kapsula Crew Dragon ispunila sve zahtjeve te je dobila zeleno svjetlo za testni let prema Međunarodnoj svemirskoj postaji.

Ovo je veoma važna misija i za SpaceX i za NASA-u jer bi trebala dokazati da je SpaceX sposoban prevoziti ljude u svemir.

Baš kao i kad su slali Tesla Roadster prema Marsu, iz SpaceX-a su pripremili zanimljive "putnike" koji će testirati kapsulu.

Tako osim ženske lutke Ripley, prema Međunarodnoj svemirskoj postaji ide i plišana lutka Zemlje koja će poslužiti za testiranje utjecaja gravitacije. Kapsula prevozi i 200 kilograma opreme za MSP.

 

 

Ako SpaceX dokaže da je spreman za ljudske misije, NASA bi ponovno mogla početi slati svoje astronaute na Međunarodnu svemirsku postaju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti