VIDEO: Finac odlučio raznijeti svoju Teslu Model S, nakon što je čuo koliko bi ga koštao popravak baterije

U Finskoj je jedan nezadovoljni vlasnik Teslinog Modela S iz 2013. godine odlučio u znak nezadovoljstva doslovce raznijeti svoj automobil eksplozivom i objaviti to na YouTubeu.

Branimir Vorša | 23.12.2021. / 15:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Toumas Katainen iskoristio je 30 kilograma dinamita kako bi raznio svoj Tesla Model S, nakon što je tom automobilu zakazala baterija, a iz Tesle su mu poručili da nema druge opcije nego je zamijeniti, za 20.000 eura.

Obzirom da euri još uvijek ne rastu na drveću, čak ni u Finskoj, 26-godišnji Katainen kontaktirao je lokalne jutjubere Pommijätkät 'bomb dudes', koji su mu odlučili pomoći u tome da njegov Model S, "ode" uz veliki prasak.

Tesla je već zaprimila brojne pritužbe zbog cijene zamjene baterije, dok neovisni servisi nude zamjenu za manje od četvrtine navedene cijene.

Slika nije dostupna Tesla "na nuli": Pogledajte video kako je vozač BMW-a spasio kolegu vozača "nasukanog" usred ničega

Portal Electrek je svojevremeno pisao o vlasniku Teslinog automobila iz SAD-a kojem je rečeno da zamjena baterije na njegovom modelu košta 22.500 dolara, no taj isti vlasnik pronašao je neovisan servis koji mu je zamijenio bateriju za 5000 dolara.

Teslino jamstvo inače pokriva zamjenu baterije ako njezin kapacitet padne ispod 70 posto unutar 240.000 kilometara ili unutar osam godina od kupovine vozila. No vlasnici modela koji više ne spadaju pod to jamstvo sad su suočeni s vrlo velikim računima za popravke baterije, obzirom da zbog slabljenja baterija u njima, domet tih vozila drastično pada.

Spomenuti YouTube kanal tako je zajedno s Katainenom priredio šou za mase, a u Teslu su čak i strpali lutku s naličjem vlasnika Tesle Elona Muska.

Toumas je u videu opisao kako je prvih 1500 kilometara nakon kupovine polovne Tesle bio iznimno zadovoljan, no da se nakon toga pojavila greška na bateriji. Automobile je, kaže, oko mjesec dana proveo na ovlaštenom servisu, nakon čega mu je rečeno da nema drugog izbora osim zamjene baterije, što bi ga koštalo najmanje 20.000 eura, uz zatraženu dozvolu iz Teslinog sjedišta za tom zamjenom.

Slika nije dostupna Otkriveno koliko košta zamjena baterije na Teslinu Modelu 3: Vežite se, od cifre bi vam se moglo zavrtjeti

Rekao sam im da ću raznijeti automobil, jer nije bio pod garancijom ili nečim sličnim, kaže u videu Toumas.

I tako je svijet ostao bez jednog starijeg Modela S, a kako je to izgledalo, pogledajte u niže priloženom videu.

Izvor: Daily Mail
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti