Tesla "na nuli": Pogledajte video kako je vozač BMW-a spasio kolegu vozača "nasukanog" usred ničega

Vozaču Tesle koji je ostao bez struje u zabačenom planinskom dijelu Colorada, pomogao je drugi vozač, koristeći staru tehniku kojom se vozači na cesti danas rijetko koriste.

Branimir Vorša | 20.12.2021. / 14:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Što napraviti kad baterija vašeg električnog automobila ostane na nuli u zabačenim predjelima, a jedina punionica koja vam je dostupna ne radi? Spasonosno punjenje zapravo može pružiti dobra stara tehnika spašavanja pokvarenih vozila na cesti, a sve zahvaljujući jednoj značajki vezanoj za električna vozila.

Slična situacija dogodila je vozaču Teslinog Modela 3 u zabačenom dijelu američke savezne države Colorado. Osim što mu se baterija ispraznila, na tom području nije imao ni signala na mobitelu, a povrh svega toga, vani je još bilo i posve neugodnih -7,7 stupnjeva Celzija.

Slika nije dostupna Razvijen novi tip baterije koji bi mogao napraviti revoluciju u autoindustriji

Vozač Tesle po imenu Drew, s baterijom "na nuli" stao je u jedinu lokalnu punionicu pored Allensparka u Coloradu, no ubrzo je otkrio da je punjač tamo neispravan. Ipak sreća ga nije u potpunosti napustila jer je tim područjem prolazio Kyle Conner sa svojim BMW-om X5 45e PHEV pa je odlučio priskočiti Drewu upomoć.

Obzirom da nije postojao način kako napuniti Teslu dovoljno da se makne na sigurno s velike hladnoće i opasnosti od smrzavanja, Kyle se dosjetio da zapravo može povući Teslu užetom.

Ono što je prednost električnih automobila jest da prilikom vuče oni zapravo pune baterije, što im može dati dovoljno autonomije kretanja u ovakvim i sličnim situacijama.

Slika nije dostupna Revolucionarno istraživanje riješilo velik problem pri proizvodnji baterija i otkrilo kako im više nego dvostruko povećati kapacitet

Slika nije dostupna Otkriveno koliko košta zamjena baterije na Teslinu Modelu 3: Vežite se, od cifre bi vam se moglo zavrtjeti

No da bi to tako i funkcioniralo, Drew je u postavkama Tesle namjestio regenerativno kočenje na 100 posto prije same vuče, kako bi što više struje ulazilo u praznu bateriju, što je brže moguće.

Unatoč planinskoj cesti i većim usponima, Tesla je već nakon 5,6 kilometara pokazala stanje baterije s nule na 9 posto, što je Drewu bilo dovoljno da dođe do iduće punionice sa superpunjačem.

Kako je to sve izgledalo, pogledajte u priloženom videu objalvjenom na YouTube kanalu Out Of Spec Reviews.

Izvor: Insideviews

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti