VIDEO Od ovog bi vam se mogla podići kosa na glavi: Pogledajte što su liječnici pronašli u uhu jedne žene

Duboko u uhu jedne žene iz Tajvana, jedan nepozvani gost se zabavljao više dana, ostavljajući za sobom nesvakidašnju priču o noćnom svrbežu i iznenađujućoj misiji spašavanja.

Branimir Vorša | 31.10.2023. / 12:42

Slušanje
Slušanje (Foto: Getty Images)

U mirnom kutku Tajvana, jedna žena je proživjela četiri nemirna dana i noći, mučena tajanstvenim šuškanjem i škljocanjem duboko u lijevom uhu, ostavljajući osjećaj kao da je izvor njezinog jada u samim njezinim kostima. Višednevna muka u konačnici ju je dovela do klinike za uho, grlo i nos, gdje su se ostvarili njezini najgori strahovi. Naime, u njezinom lijevom uhu pronađen je sićušni pauk. Sićušni pauk je utočište našao u njezinu ušnom kanalu tijekom faze svojeg rasta, a tamo je odbacio i svoju prethodni egzoskelet.

Nekropauk Bojite se pauka? Onda bi nekropauci u vama mogli pobuditi posve novu razinu jeze

Neobičan incident dokumentiran je u izvješću o slučaju, objavljenom časopisu u New England Journal of Medicine.

Medicinski stručnjaci u općinskoj bolnici Tainan u gradu Tainanu, pružili su pomoć 64-godišnjoj ženi, koja, unatoč nepoželjnom gostu, srećom nije trpjela fizičku bol. Sićušni pauk mjerio je samo 2-3 milimetra. No unatoč tome, neprestano ju je kopkanje i šuškanje sigurno ostavilo u stanju ogorčenosti, sličnom iritaciji koju čovjek može osjetiti kad mu komarac noću zazuji oko uha.

Nije prvi takav bizaran slučaj s kojim su se susreli otorinolaringolozi

Postoji izuzetno osjetljiv, tanak sloj kože koji oblaže ušni kanal koji se zove vanjski slušni kanal. Taj je kanal obložen sitnim dlačicama i znojnim žlijezdama, što ga čini nevjerojatno osjetljivim. Zbog toga su osjećaji puzanja i škakljanja gotovo nepodnošljivi, pojašnjava David Kasle, liječnik iz iz klinike za uho, grlo i nos Sinus and Allergy iz Južne Floride.

Slika nije dostupna Na svijetu živi 50 tisuća poznatih vrsta pauka, a znanstvenici tvrde: Ima ih još barem toliko

Otorinolaringolozi su se susretali sa sličnim incidentima u prošlosti, naglašavajući da većina oštećenja ušnog kanala ili bubnjića proizlazi iz pokušaja pacijenta da istjera uljeza, a ne od samog stvorenja.

Srećom, bubnjić dotične Tajlanđanke ostao je netaknut, a sluh joj je ostao nepromijenjen. Nakon što su liječnici pomoću usisne cijevi pažljivo izvukli pauka i njegov odbačeni egzoskelet, simptomi koji su je mučili su brzo nestali.

Iako navedeni slučaj možda zvuči jezivo, vrijedi razmisliti o onima koji su se suočili s još više uznemirujućim iskustvima, poput 9-godišnjeg dječaka kojemu se krvoločni krpelj zakačio za bubnjić 2019. godine, ili žene s Floride koja je izdržala devet dana sa žoharom u uhu.

Izvor: Science Alert

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti