VIDEO Ruski poduzetnik na kineskog robotskog psa pričvrstio oružje ruskih specijalaca i objavio video kako puca

U vrijeme kada se autonomni dronovi koriste za ciljanje terorista, a američka vojska ima vlastitog psa robota naoružanog snajperskom puškom, ovaj video je zastrašujući podsjetnik da je ta vrsta oružja već stvarnost i u civilnoj uporabi.

Branimir Vorša | 25.07.2022. / 09:30

Robotski pas s oružjem
Robotski pas s oružjem (Foto: Alexander Atamanov/Youtube)

Jezivi video robotskog psa koji otvara vatru automatskog oružja postavljenog na njegovim leđima objavljen je na YouTubeu, no tek sad su ga otkrili mainstream mediji. Video je još u ožujku objavio ruski poduzetnik, a obzirom na to što prikazuje, daje zastrašujući pogled na to kako bi se roboti u budućnosti mogli koristiti u sukobima.

Slika nije dostupna Hoće li vojnike na bojištu uskoro pratiti i roboti snajperisti?

Alexander Atamanov, osnivač ruske tvrtke koja proizvodi hoverbike vozila, u videu je koristio dogbota UnitreeYushu, čija je cijena oko 3000 dolara na internetu. Snimio je robota kako puca iz ruskog automatskog oružja ruske proizvodnje tipa PP-19 Vityaz. Riječ je o automatskom oružju kalibra 9 mm kojim se inače koriste ruske specijalne postrojbe i koji je ruski ekvivalent globalno popularnom njemačkom Heckler&Koch MP5.

U vrijeme kada se autonomni dronovi koriste za ciljanje terorista, a američka vojska ima vlastitog psa robota naoružanog snajperskom puškom, ovaj video je zastrašujući podsjetnik da je ta vrsta oružja već stvarnost i u civilnoj uporabi.

Robot UnitreeYushu također ima čičak-trake na svojim stranama, a ruska zastava vidi se na njegovu lijevom boku. Ono što je u videu vidljivo jest da robot ima problema s trzanjem puške, odnosno svaki put kad opali, robot mora ponovno uspostaviti ravnotežu.

Slika nije dostupna Korištenjem robotskog psa poslana je pogrešna poruka građanima New Yorka: NYPD brzo odustao od Digidoga

Atamanov je na svojem profilu na Facebooku objavio i sliku koja prikazuje naizgled istog robota, ali ovaj put dok drži šalicu kave umjesto oružja.

Atamanov inače živi u New Yorku, ima diplomu inženjera i prava, magisterij iz upravljanja inovacijskim procesima i sebe naziva pionirom i vodećim međunarodnim stručnjakom u području tehnologije osobnog zrakoplovstva, prema podacima na njegovu profilu na LinkedInu.

Izvor: Daily Mail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti