Vivo i službeno najavio dolazak svojih pametnih telefona u Hrvatsku

Peti proizvođač pametnih telefona u svijetu potvrđuje svoju predanost europskim potrošačima, šireći svoju prisutnost u Hrvatskoj.

Martina Čizmić | 09.06.2022. / 10:00

VIvo mobiteli stižu u Hrvatsku
VIvo mobiteli stižu u Hrvatsku (Foto: Zimo)

Kineski proizvođač pametnih telefona Vivo najavio je svoj dolazak na hrvatsko tržište. Brand koji je trenutno peti proizvođač na svijetu u Europi je prisutan posljednje dvije godine, a već sad imaju ambiciozne planove za budućnost.

Kako je istaknuto na predstavljanju u Zagrebu, vivo je poznat kao brend koji je snažno fokusiran na upoznavanje svojih potrošača i njihovih stvarnih potreba, umjesto poticanja inovacija radi inovacija samih. Trenutno je prisutan na više od 60 tržišta diljem svijeta te uživa povjerenje više od 400 milijuna kupaca.

Drago nam je reći „Bok!“ potrošačima i medijima u Hrvatskoj te službeno predstaviti sebe i naš jedinstveni vivo pristup. Od našeg prvog „Pozdrav Europa“, u listopadu 2020., neprestano rastemo i trenutno smo prisutni u 17 europskih tržišta, te smo vidjeli toplu dobrodošlicu za vivo pametne telefone, kako od krajnjih potrošača tako i od poslovnih partnera. Jako se veselimo stjecanju novih prijatelja u Hrvatskoj, nastavljajući rasti vođeni našom filozofijom da radimo pravu stvar na pravi način, naglasio je Dušan Kuzmanović, direktor prodaje u regionalnom predstavništvu tvrtke vivo.

U Hrvatskoj će vivo uređaji biti dostupni krajem ljeta, a kao kako su istaknuli prvo će biti dostupni uređaji iz serije Y, a u jesen će dostupan biti novi uređaj iz flagship ranga, serije X.

VIvo mobiteli stižu u Hrvatsku VIvo mobiteli stižu u Hrvatsku (Foto: Zimo)

Tako su najavili da će biti dostupan vivo Y76 5G koji se može pohvaliti s glavnom kamerom od 50 megapiksela kao dijelom sustava trostruke stražnje kamere. S prednje strane ima 16 megapikselnu kameru, ima bateriju od 4100 mAh koja podržava 44W vivo brzo punjenje.

Dodatno u seriji Y, vivo je predstavio Y33s, Y21s i Y21. Svaki od novih telefona dijeli iste ključne značajke – bateriju od 5000 mAh, operativni sustav Android 12, podršku za dual-SIM i bočni senzor otiska prsta te tanko kućište od 8 milimetara. Razlika je tek u prostoru za pohranu i radnoj memoriji.

Kako su istaknuli, posebnu pozornost polažu na dugotrajnost uređaja, tako da svi kupci imaju dvogodišnje jamstvo, dvije godine ažuriranja operativnog sustava, a kupci X serije i tri godine ažuriranja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti