Vivo predstavio pametni telefon s prvim flash punjenjem snage 200 W

Vivo je 2020. godine lansirao prvo komercijalno ultra brzo flash punjenje u industriji snage 120 W s iQOO 5 Pro.

Martina Čizmić | 27.07.2022. / 16:26

Vivo iQOO 10 Pro (Foto: Vivo)

Vivo je pametni telefon s prvom komercijalnom mogućnošću ultra brzog punjenja snage 200 W. Kako su istaknuli prilikom predstavljanja, ova tehnologija baterije i flash punjenja sljedeće generacije za vivo označava promjenu paradigme punjenja baterija pametnih telefona. 

Podsjetili su kako su 2020. godine lansirali prvo komercijalno ultra brzo flash punjenje u industriji snage 120 W s iQOO 5 Pro. 

Punjenje snage 200 W podrazumijeva cijeli niz inovacija u baterijama i punjenju, kako bi se osigurala sigurnost i stabilnost te dugotrajnost baterije. To uključuje novu ultra tanku bateriju s polariziranim pločama, novi elektrolit baterije, trosmjerni čip pumpe za punjenje, novi separator baterije i novu shemu slaganja. Zaštitni elementi uključuju primjenu novog toplinskog vodljivog gela, novog zaštitnog kruga, kao i algoritma praćenja zdravlja baterije, kojeg je vivo samostalno razvio, koji zajedno rade na zajamčenju održavanja kapaciteta od preko 80%, čak i nakon 1600 ciklusa punjenja. Sve je to upareno s novim minijaturnim punjačem i 1,5-metarskim kabelom za punjenje.

Novi pametni telefon, iQOO 10 Pro, bit će ekskluzivno dostupan u azijsko-pacifičkoj regiji, a uz podršku za novo brzo punjenje sadrži novu Snapdragon 8 + Gen 1 mobilnu platformu, vivo V1+ grafički čip, 2K HDR10+ zaslon za igare u pokretu, kao i gimbal stabilizirani sustav kamera. IQOO 10 Pro pokreće novi vivo OriginOS Ocean, temeljen na Androidu 12.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti