Vukovarski genijalci skupljaju nagrade za svoj "Pametni grad"

Plasmanom u finale "Ideje godine" dobili su priliku svoju ideju prezentirati publici, ali i potencijalnim investitorima.

Martina Čizmić | 06.05.2019. / 09:27

Matko Gašparić, Matija Hardi, Ivan Kolar i Marko Macura (Foto: Sanja Pavlović Šijanović/Gimnazija Vukovar)

Vukovarski su gimnazijalci svojim projektom „Vukovar – Our view of smart living” sudjelovali na VII. Izdanju srednjoškolskog projekta "Ideja godine", u organizaciji portala srednja.hr i u finalu osvojili 2. mjesto.

Plasmanom u finale "Ideje godine" dobili su priliku svoju ideju prezentirati publici, ali i potencijalnim investitorima. "Ideja godine" natjecateljski je projekt koji predstavlja simulaciju cijelog poslovnog procesa kroz koji učenici upoznaju, prolaze i razrađuju sve etape – od pisanja projekta do njegove prezentacije. U razradi poslovnog plana, detaljno se opisuju sama poslovna ideja, tržište prodaje, marketinške aktivnosti, financijski podaci i društveno odgovorno poslovanje pri čemu je korištenje jedne od novih tehnologija preduvjet ulaska u finale. 

Vukovarski gimnazijalci Matko Gašparić, Matija Hardi, Ivan Kolar i Marko Macura, predvođeni mentorom Davorom Šijanovićem i mentoricom Sanjom Pavlović Šijanović prezentirali su projekt „Vukovar – Our view of smart living”, dobili izvrsnu ocjenu i pohvalu za ideju, razradu i prezentaciju. Komentari i osvrt žirija pokazali su da su gimnazijalci odradili izvrstan posao, da se trud i rad prepoznaju i da svakako trebaju razvijati svoja znanja i vještine u području STEM-a.

Matko Gašparić, Matija Hardi, Ivan Kolar i Marko Macura s mentorom Davorom Šijanovićem (Foto: Sanja Pavlović Šijanović/Gimnazija Vukovar)

Osim osvojenog izvrsnog 2. mjesta na "Ideji godine", vukovarski su gimnazijalci svoj projekt prestavili i na najvećoj izložbi inovacija mladih INOVA-MLADI. Radi se o izložbi inovacija učenika osnovnih, srednjih škola i studenata s međunarodnim djelovanjem, a kojoj je cilj okupiti učenike i studente koji u nastavnom programu, izvannastavnim aktivnostima ili u slobodnom vremenu, stvaralačkim radom izražavaju svoje kreativne sposobnosti te okupiti i osnažiti mentore s inovacijama vezanim uz nastavni proces ili nastavni program. INOVA – MLADI program je Saveza inovatora Zagreba, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora.

Vukovarski srednjoškolci, osvajaći svjetskog zlata za projekt Pametan grad (Foto: Dnevnik.hr) Ovi učenici pretvorit će Vukovar u pametni grad, a za taj projekt već su osvojili svjetsko zlato

Bila je to prigoda za susret inovatora, predstavljanje i razmjenu ideja u prostorijama Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Marko Macura putem prezentacije izvrsno je predstavio projekt „Vukovar – Our view of smart living“, oduševio je žiri kako idejom tako i osebujnim stilom prezentiranja i demonstracije projekta te dobio pohvale od žirija. Za ideju i njezino predstavljanje projektni tim zasluženo je dobio priznanje.

Jesu li zaslužili i medalju, saznat će 24. svibnja, kad stručno povjerenstvo na svečanoj promociji bude uručivalo medalje najbolje plasiranima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti