Xiaomi predstavio svoj novi adut: Pametni telefon s kamerom rezolucije 200 MP

Novi Xiaomijevi telefoni dolaze s još jačim kamerama i baterijama, ali i brojnim pametnim značajkama.

Martina Čizmić | 05.10.2022. / 09:22

Xiaomi 12T Pro (Foto: Xiaomi)

Xiaomi je predstavio svoje najnovije pametne telefone kojima želi osvojiti tržište — Xiaomi 12T seriju. Kako je istaknuto na predstavljanju u Muenchenu, modeli Xiaomi 12T Pro i Xiaomi 12T imaju najnoviji Xiaomijev sustav kamera s impresivnim specifikacijama.

Oba modela serije Xiaomi 12T imaju "profesionalne" kamere - Xiaomi 12T Pro ima sustav kamera rezolucije 200 MP, podržan revolucionarnim hardverom i Xiaomijevim vlastitim naprednim AI algoritmima. Kamera donosi 2x zoom unutar senzora koji može iskoristiti mogućnosti velikog 1/1,22" senzora za snimanje idealnih portreta. Uz Xiaomi ProCut i Ultra burst, Xiaomi 12T Pro pomaže u inteligentnom izrezivanju i stvaranju profesionalnog sadržaja, a podržava i snimanje 8K videa u punoj razlučivosti.

Xiaomi 12T Pro je opremljen procesorom Snapdragon izrađenim u 4 nm TSMC proizvodnom procesu, koji značajno poboljšava performanse procesora (CPU) i grafičke jedinice (GPU) za 16,7%, odnosno 11% u usporedbi sa Snapdragonom 8 Gen 1, te smanjuje potrošnju svakog od njih za 33% i 30%. Opremljen sustavom disipacije topline koji se sastoji od parne komore koja je - u odnosu na model Xiaomi 11T Pro - 65% veća te ima 125% veću toplinsku pokrivenost materijala, Xiaomi 12T Pro pruža glatko korisničko iskustvo i veliku energetsku učinkovitost bez brige o pregrijavanju.

Xiaomi 12T (Foto: Xiaomi)

Istovremeno, u Xiaomi 12T implementiran je sustav trostruke kamere: 108 MP profesionalna primarna kamera, 8 MP ultraširoka kamera te 2 MP makro kamera. Pokreće gaMediaTekov čipset — MediaTek Dimensity 8100-Ultra, koji je izgrađen u 5 nm TSMC proizvodnom procesu. Čip je u potpunosti nadograđen novom strukturom procesora, čime su performanse i energetska učinkovitost veće i do 30% u usporedbi s prethodnikom, kao i brzine takta, predmemorije i pohrane, što dovodi do mnogo bržeg korisničkog iskustva. 

Iz Xiaomija ističu kako serija 12T ima veliku bateriju kapaciteta 5000 mAh te podržava 120 W HyperCharge punjenje. Oba se modela napune do 100% za svega 19 minuta i spremni su za do 13,5 sati rada s uključenim zaslonom. Dodatno, uz Xiaomi AdaptiveCharge, uređaji uče korisničke svakodnevne rutine punjenja kako bi optimizirali i podržali dugoročno zdravlje baterije. Potpomognuti Xiaomijevom dugotrajnom baterijom i super brzim punjenjem, korisnici mogu bezbrižno krenuti bilo gdje, učiniti bilo što i nikada ne propustiti nijedan trenutak.

Oba modela imaju 6,67" CrystalRes AMOLED zaslon s rezolucijom od 1220p i preko 68 milijardi boja. Zaslon je poboljšan i pametnim značajkama, kao što je AdaptiveSync, koji dinamički prilagođava brzinu osvježavanja na temelju pregledanog sadržaja, dok istovremeno smanjuje količinu emitiranog plavog svjetla.

Xiaomijevi najnoviji uređaji bit će dostupni u Hrvatskoj od 5. listopada i to, kako je najavljeno, Xiaomi 12T Pro 8 GB + 256 GB po cijeni od 6.299 kuna (EUR 819), dok Xiaomi 12T 8 GB + 128 GB po cijeni od 4.699 kuna (609 EUR).

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti