Xiaomi prodao 2 milijuna telefona u samo 12 sati

Xiaomi je najvrjedniji startup na svijetu, a dio analitičara vjeruje da bi, kada njihovi telefoni postanu dostupni na najvećim svjetskim tržištima, mogli ugroziti čak i Apple i Samsung

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.04.2015. / 09:19

Xiaomi prodao 2 milijuna telefona u samo 12 sati

Kineska kompanija Xiaomi proslavila je ovog tjedna pet godina postojanja te su u ovo kratko vrijeme ostvarili fantastičan uspjeh na mobilnom tržištu. Prošle su godine tako prodali 61 milijun pametnih telefona i zauzeli treće mjesto na globalnom mobilnom tržištu, odmah iza nedodirljivih Applea i Samsunga, uz prihod od 12 milijardi dolara. Svoj peti rođendan Xiaomi je odlučio proslaviti 'Mi Fan festivalom' i velikom rasprodajom pametnih telefona i drugih uređaja te su tijekom dvanaest sati rasprodaje prodali uređaje u vrijednost od oko 335 milijuna dolara. U tih pola dana prodali su 38 tisuća TV-a, 200 tisuća fitness narukvica i čak više od dva milijuna pametnih telefona (modela poput iznimno popularnog Mi Notea), što su brojke na kojima bi im mogao pozavidjeti i Apple.

Budući lider mobilnog tržišta: Može li ova kompanija ugroziti Samsung i Apple?

Xiaomi je u posljednje vrijeme povećao ponudu svojih uređaja te, osim telefona i tableta po kojima su ranije najviše bili poznati, sada prodaje i televizore, pametne narukvice, akcijske kamere i slušalice, a trenutno testiraju nove servise poput mobilnog novčanika. Također, u budućnosti planiraju širenje na nova tržišta te su najavili pokretanje online trgovina i u SAD-u, no u ovoj zemlji neće prodavati svoje jeftine telefone, već gadgete poput pametnih narukvica, slušalica i drugih uređaja. Inače, Xiaomi je trenutno najvrjednija startup kompanija na svijetu čija vrijednost iznosi oko 45 milijardi dolara, a dio tržišnih analitičara vjeruje da bi, kada njihovi telefoni postanu dostupni na globalnom tržištu, ova kompanija mogla ugroziti Apple i Samsung i s njima se boriti za vodeće mjesto na mobilnom tržištu. 

Izvor: Re/code

Foto: Xiaomi

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti