Zagubili ste pametni telefon ili slušalice? Samsung ima zanimljivo rješenje kako ih pronaći

Čak i ako je uređaj izvan mreže, korisnik ga može pronaći pomoću drugog uređaja Galaxy koji se nalazi u blizini.

Martina Čizmić | 05.11.2020. / 13:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svima se barem jednom dogodilo da u panici traže gdje su ostavili pametni telefon. Najčešći način traženja je da ga jednostavno nazovete s drugog telefona. No, što ako je stišan? Ili nije u prostoriji u kojoj ga se traži?

Kako bi svojim korisnicima olakšali pronalazak zagubljenih telefona u Samsungu su osmislili uslugu SmartThings Find koja omogućuje korisnicima brz i jednostavan pronalazak Galaxy uređaja. SmartThings Find koristi tehnologije Bluetooth Low Energy (BLE) i ultra-wideband (UWB) kako bi pomogli korisnicima prilikom pronalaska svojih Galaxy pametnih telefona, tableta, pametnih satova i bežičnih slušalica.

Koristeći najnovije tehnologije BLE i UWB, SmartThings Find učinit će život korisnika manje stresnim kada je riječ o potrazi za izgubljenim Galaxy uređajima. Uz dodatnu prednost korištenja AR tehnologije u kombinaciji s kartama i zvukovima koji ih navode do njihovih pametnih uređaja, SmartThings Find je jednostavno i vizualno rješenje koje će im pomoći da lako pronađu svoj omiljeni uređaj. Ovo je samo jedan primjer novih značajnih mobilnih iskustava koje će UWB tehnologija donijeti korisnicima širom svijeta, rekao je Jaeyeon Jung, potpredsjednik i voditelj tima SmartThings, Odjel mobilnih komunikacija, Samsung Electronics.

Nakon završetka brzog postupka registracije, SmartThings korisnici mogu lako pronaći svoje Galaxy uređaje – od pametnih telefona, tableta i pametnih satova pa sve do bežičnih slušalica. Bilo da su svoj Galaxy Note20 Ultra ispustili iza kauča ili se ne mogu sjetiti gdje su spremili svoje Galaxy Buds Live bežične slušalice.

Pomoću usluge SmartThings Find korisnici mogu pronaći svoj nestali uređaj, čak i kada je izvan mreže. To je zato što se SmartThings korisnici sada mogu odlučiti za sigurno korištenje svog Galaxy tableta ili pametnog telefona kako bi pomogli drugima u lociranju izgubljenih uređaja. Jednom kada je uređaj izvan mreže 30 minuta, počinje proizvoditi BLE signal koji mogu primiti drugi uređaji. Ako korisnici prijave svoj uređaj kao izgubljen putem SmartThings Finda, bilo koji obližnji Galaxy pametni telefon ili tablet koji je izabrao pomoć pri pronalaženju izgubljenih uređaja može upozoriti Samsung poslužitelja o njegovom položaju, a oni će potom obavijestiti korisnike. Svi korisnički podaci SmartThings Finda su šifrirani i zaštićeni, tako da je lokacija uređaja vidljiva samo njegovom vlasniku.

Iako je trenutno ova usluga dostupna samo korisnicima Galaxy uređaja, iz Samsunga poručuju kako bi od sljedeće godine ona mogla postati dostupna i ostalima. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti