Zanimljiva izložba: Politika emocija – Dizajn indie videoigara

U sklopu festivala MOP Špancirfest otvara se zanimljiva izložba posvećena game dizajnu.

Martina Čizmić | 15.05.2018. / 07:24

Dizajn indie videoigara (Foto: HDD) (Foto: HDD)

Kad spomenemo videoigre, rijetki će pomisliti na umjetnost, iako je cijeli proces izrade videoigre svojevrsna umjetnost. Od same ideje, njezine razrade, stvaranja dobre priče, zanimljivih likova, spajanja svega toga kodom koji je umjetnost za sebe...

Stoga ne iznenađuje što je u produkciji Hrvatskog dizajnerskog društva organizirana prva izložba posvećena isključivo dizajnu videoigara. Pod nazivom "Politika emocija – Dizajn indie videoigara", ova se izložba fokusira na međunarodne autore i nezavisne studije te igre koje kritički adresiraju društvene teme.

Izložba je izvorno bila postavljena u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva u Zagrebu u listopadu 2017. godine, sada se ponovno otvara u Varaždinu, i to u sklopu festivala MOP Špancirfest. Tako će svi ljubitelji videoigara, ali i dizajna od 19. svibnja u prostoru HNK Varaždin moći će pogledati inovativni dizajn kojim indie studiji stvaraju vlastiti izričaj u videoigrama.

Izložba donosi analize igara praćene komentarima autora koji otkrivaju tajne nastanka igre, a dio predstavljenih igara, zahvaljujući susretljivosti njihovih autora, možete odigrati u prostoru galerije. Cilj je izložbe istaknuti njihovu inventivnost i njihove napore, kao i ukazati na u domaćoj sredini često zanemarivanu činjenicu da je dizajn videoigara danas jedno od najkreativnijih područja dizajna interakcija, istaknuo je autor koncepcije izložbe Srđan Laterza.

Više o samoj izložbi možete pronaći ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti