Nova istraživanja, koje je proveo Pew Research Center, pokazuju kako korisnici na Facebooku sve više raskidaju prijateljstvo radi svog ugleda.

Istraživanje je provedeno na 2.277 Amerikanaca, te prikazuje što zapravo korisnici društvenih mreža misle o privatnosti istih.

Žene su tako više podložne ograničavanju profila, brisanju komentara i prilagođavanju njihovih profila radi zabrinutosti oko sigurnosti i reputacije, dok je 70 posto njih raskinulo prijateljstvo s pojedincima, dok je taj broj kod muškaraca 58 posto.

Također, 58 posto ispitanika odlučilo je zadržati svoje profile zaključanim, dok je samo 20 posto profila javno. Djelomično zaključane Facebook profile ima oko 19 posto korisnika, istaknuli su iz PRC-a.

Sve veći broj raskida prijateljstva mogao bi biti rezultat trenutnog stanja gospodarstva gdje se sve više poslova traži upravo preko Facebooka, pa tako korisnici obraćaju dosta pažnje na to s kim će sklopiti prijateljstvo a s kim ne, čisto da zadrže svoj ugled, jer ne želite da vaš budući poslodavac gleda slike proslave vašeg rođendana.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju