STEM Games, međunarodno natjecanje studenata STEM područja, održalo se online od 6. do 8. svibnja te je tako okupilo više od 100 studenata sudionika iz Hrvatske i šire! Timovi studenata u ova su 3 dana testirali svoju domišljatost i kreativnost rješavajući zadatke iz STEM područja vezane za trenutnu situaciju s pandemijom. Tako su, primjerice, konstruirali filogenetsko stablo, otklanjali kvarove na robotima koji barataju uzorcima za testiranje na COVID-19, bavili se kreditnim rizicima u razdoblju pandemije te istražili posljedice pandemije na okoliš.

Timovi su svaki dan za vrijeme trajanja Gamesa dobivali nove zadatke za rješavanje, koji su se bodovali na temelju točnosti rješenja i brzine predavanja istih. Poredak timova po bodovima mijenjao se svaki dan te uzbuđenja i na ovim Gamesima nije nedostajalo! Konačnih 5 najboljih timova s najviše osvojenih bodova su redom: Carpediem, MATHOS, ChupapiMuñaños, 150-300 i UniriDoTokija.

Virtualni Gamesi olakšali su prijavu i sudjelovanje studentima s fakulteta diljem Lijepe naše i šire te tako i ove godine natjecatelji Gamesa dolaze iz šarolikih područja. Neki od fakulteta u Hrvatskoj s kojih dolaze sudionici su PMF, FER i FSB u Zagrebu, PMF u Splitu, FERIT i MATHOS u Osijeku, Odjel za Biotehnologiju, Odjel za Fiziku i Odjel za Informatiku Sveučilišta u Rijeci. Na Gamesima su se također natjecatelji i sudionici s Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu te TH Rosenheim.

Organizacijski tim STEM Gamesa zahvaljuje svim mentorima i partnerima koji su pomogli u osmišljavanju zadataka, svim članovima timova organizacije te svim studentima koji su sudjelovali na Gamesima jer bez svih vas STEM Games Safe Mode ne bi se mogao održati.