Završeni virtualni STEM Games: Studenti iz cijele Hrvatske i šire rješavali zanimljive zadatke i borili se za vrijedne nagrade

Iako je održavanje STEM Gamesa uživo bilo već po drugi put spriječeno zbog svima nam znane situacije, Gamesi su se prilagodili te su okupili studente i to online. Ovogodišnje izdanje STEM Gamesa nosi naziv Safe Mode budući da se u cijelosti održalo online te su natjecatelji mogli sudjelovati iz sigurnosti vlastitih domova.

Martina Čizmić | 18.05.2021. / 16:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 STEM Games, međunarodno natjecanje studenata STEM područja, održalo se online od 6. do 8. svibnja te je tako okupilo više od 100 studenata sudionika iz Hrvatske i šire! Timovi studenata u ova su 3 dana testirali svoju domišljatost i kreativnost rješavajući zadatke iz STEM područja vezane za trenutnu situaciju s pandemijom. Tako su, primjerice, konstruirali filogenetsko stablo, otklanjali kvarove na robotima koji barataju uzorcima za testiranje na COVID-19, bavili se kreditnim rizicima u razdoblju pandemije te istražili posljedice pandemije na okoliš.

Timovi su svaki dan za vrijeme trajanja Gamesa dobivali nove zadatke za rješavanje, koji su se bodovali na temelju točnosti rješenja i brzine predavanja istih. Poredak timova po bodovima mijenjao se svaki dan te uzbuđenja i na ovim Gamesima nije nedostajalo! Konačnih 5 najboljih timova s najviše osvojenih bodova su redom: Carpediem, MATHOS, ChupapiMuñaños, 150-300 i UniriDoTokija.

Virtualni Gamesi olakšali su prijavu i sudjelovanje studentima s fakulteta diljem Lijepe naše i šire te tako i ove godine natjecatelji Gamesa dolaze iz šarolikih područja. Neki od fakulteta u Hrvatskoj s kojih dolaze sudionici su PMF, FER i FSB u Zagrebu, PMF u Splitu, FERIT i MATHOS u Osijeku, Odjel za Biotehnologiju, Odjel za Fiziku i Odjel za Informatiku Sveučilišta u Rijeci. Na Gamesima su se također natjecatelji i sudionici s Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu te TH Rosenheim.

Organizacijski tim STEM Gamesa zahvaljuje svim mentorima i partnerima koji su pomogli u osmišljavanju zadataka, svim članovima timova organizacije te svim studentima koji su sudjelovali na Gamesima jer bez svih vas STEM Games Safe Mode ne bi se mogao održati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti