Zbog igranja videoigre u školi: Mladić uhićen i prijeti mu izbacivanje iz škole

Na internetu traju rasprave oko ovog poteza – jesu li škola i policija ispravno reagirali ili su ipak pretjerali.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.08.2018. / 16:45

Igranje videoigara (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Brojne kompanije smatraju kako je proširena stvarnost jedna od sljedećih velikih stvari tehnološke industrije koja će promijeniti način na koji radimo, gledamo sport, igramo igre itd. Proširena stvarnost kombinira stvarni i virtualni svijet – kao najbolji primjer ove tehnologije možemo izdvojiti Pokemon Go, igru u kojoj se virtualni pokemoni prikazuju na ekranima mobilnog telefona u stvarnom prostoru, na ulicama, kućama itd.

Još jedna igra koja omogućava prikazivanje virtualnih likova u stvarnom svijetu je The Walking Dead: Our World u kojoj se zombiji mogu ubijati u kući, na ulici i slično. Sean Small, 18-godišnjak iz Indiane nedavno je uhićen zbog igranja ove igre u školi – njega je prijavila učenica koja ga je vidjela videozapis koji je objavio na Facebooku.

Naime, Small je igru igrao u školi tako da su se zombiji kretali po školskim hodnicima, zajedno s učenicima, a on ih je ubijao te je nakon obavljene misije taj videozapis objavio na Facebooku uz poruku "napokon nešto bolje od Pokemona Go".

The Walking Dead: Our World (Foto: The Walking Dead: Our World ) (Foto: The Walking Dead: Our World)

Učenica je Smalla prvo prijavila ravnatelju, a on je obavijesti policiju koja ga je uhitila i prijeti mu kazna zbog zastrašivanja, ali i izbacivanje iz škole. S obzirom na brojna masovna ubojstva u SAD-u, pogotovo u školama, i učenici i policija zabrinuti su i žele potencijalne prijetnje spriječiti u začetku, no na internetu se vode rasprave jesu li škola i policija pretjerali, pogotovo ako Smalla izbace iz škole.

U razgovoru za medije njegov otac rekao je kako je Sean sportaš koji razmišlja o vojnoj karijeri te bi mu ovakva kazna zbog igranja mogla uništiti život i karijeru – smatra kako je cijela stvar prenapuhana jer predstavnici škole na objavljeni video gledaju kao na videozapis u kojem je on ubijao učenike po školi, što nije istina jer je riječ o zombijima, dok se učenike ne može niti prepoznati na videu.

Bit će zanimljivo pratiti ovaj slučaj jer bi zbog videoigre koju je objavio na Facebooku ovaj mladić zaista mogao biti izbačen iz škole i kažnjen te bi on mogao postati primjer svim učenicima u SAD-u koji moraju paziti što rade u školi jer samo jedan neprikladan videozapis na Facebooku može ugroziti njihovo obrazovanje i buduću karijeru.

Izvor: WDRB

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti