Želite električni Jaguar poput princa Harry? Ne pitajte za cijenu i može biti vaš!

U Jaguaru su pobrinuti da svi električni Jaguari E-Type Zero mogu biti vraćeni na benzinsku inačicu jer su svjesni da postoje kolekcionari koji žele povijesno točne inačice.

Martina Čizmić | 26.08.2018. / 12:56

Galerija

Sjećate se onog elegantnog Jaguara u kojem je princ Harry, nakon vjenčanja, provozao svoju novopečenu suprugu Megan? Onog istog Jaguara na kojem je u potpunoj tajnosti radila i ekipa iz Rimac Automobila?

E, pa upravo takav Jaguar upravo kreće u masovnu proizvodnju (ako to možemo tako nazvati). Klasični Jaguar E-Type Zero koji je bio napravljen posebno za princa Harrya izazvao je toliko pozornosti diljem svijeta da su u Jaguaru odlučili takav automobil učiniti dostupnim i širim masama.

Predivan, klasični coupe, s električnim pogonom, trebao bi biti dostupan 2020. godine, a u Jaguaru su već počeli s primanjem narudžbi (i predujmova).

Podsjetimo, Jaguar E-Type temeljen je na Zero konceptu predstavljenom prošle godine. No, ne radi se o novom automobilu, već o prerađenom klasičnom Jaguaru tip E kojemu je umjesto benzinskog ugrađen električni motor.

Iz Jaguara ipak ističu kako će električna inačica koristiti tehnologiju iz njihovog posljednjeg električnog automobila, I-Pace SUV-a, no nisu bili spremni otkriti kakve će specifikacije i mogućnosti električni Jaguar E-Type Zero zapravo imati.

Princ Harry, Meghan Markle (FOTO: Getty) Princ Harry, Meghan Markle (FOTO: Getty)

Treba istaknuti da će se u Jaguaru pobrinuti da svi električni Jaguari E-Type Zero mogu biti vraćeni na benzinsku inačicu jer su svjesni da postoje kolekcionari koji žele povijesno točne inačice.

Zato su u Jaguaru dizajnirali novi električni pogon s 40 kWh litijskom baterijom čija veličina i težina u potpunosti odgovara originalnom benzinskom motoru kako bi vozači i dalje imali isti osjećaj u vožnji.

Uz novi motor, "stari" Jaguar imat će mogućnost ugradnje ekrana osjetljivog na dodir koji bi trebao zamijeniti klasične brojčanike i prekidače na upravljačkoj ploči.

Na žalost, za sad nije poznata cijena takvog automobila (no, ako morate pitati za cijenu vjerojatno si ga ne možete priuštiti), kao ni hoće li u proizvodnji sudjelovati i ekipa iz Rimac Automobila.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti